Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι Facebook Twitter
0

 Eπαναλειτούργησε το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι μια μόνο μέρα μετά την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Οι πρώτες διεθνείς πτήσεις - προερχόμενες από Λονδίνο και Μπανγκόκ – θα προσγειώνονταν το πρωί στο τέρμιναλ που προορίζεται για τις εσωτερικές πτήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kenya Airways.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το αεροδρόμιο είχε σταματήσει την λειτουργία του εξαιτίας φωτιάς που ξεκίνησε  5:00 στα γκισέ μετανάστευσης των διεθνών αφίξεων.

Τμήματα του αεροδρομίου κατέρρευσαν και τα σωστικά συνεργεία, παρά το ότι κινήθηκαν ταχύτατα,  δεν διέθεταν τα κατάλληλα μέσα για να τιθασεύσουν την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα τμήματα αφίξεων και μετανάστευσης του αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού ανέφερε πως δεν υπήρξε κανένα θύμα από την πυρκαγιά. Ο επικεφαλής της Kenya Airways, δήλωσαν πως ένας εργαζόμενος της αεροπορικής εταιρείας και ένας επιβάτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών καπνών, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να είναι σοβαρή.

Οι πτήσεις με προορισμό το Ναϊρόμπι προσγειώθηκαν χθες σε άλλα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων αυτό της Μομπάσα. Χθες η Kenya Airways είχε ανακοινώσει τη ματαίωση όλων των διεθνών πτήσεών. Η British Airways ανακοίνωσε τη ματαίωση μιας πτήσης, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM τη ματαίωση τεσσάρων και η South African Airways δύο.

Δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς όμως ο αρχηγός της κενυατικής αστυνομίας ανέφερε πως οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα προσφέροντας τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Η χθεσινή φωτιά ξέσπασε ακριβώς 15 χρόνια από τη διπλή επίθεση στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της γειτονικής Τανζανίας. Από τις επιθέσεις αυτές της Αλ-Κάιντα, είχαν χάσει τη ζωή τους 224 άνθρωποι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται να είναι άσχετο με την χθεσινή πυρκαγιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Ο ίδιος κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα αρχεία από την έρευνά του σε βάρος του μεγαλοεπενδυτή για διακίνηση ανθρώπων και ακολούθως, προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει ασυλία στην πρώην σύντροφό του
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 67 Παλαιστίνιους που ζητούσαν βοήθεια, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Νεκροί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιοι που ζητούσαν βοήθεια- Κινδυνεύει με λιμοκτονία ο θύλακας

Οι IDF δήλωσαν ότι είχαν «ρίξει προειδοποιητικά πυρά» για να απομακρύνουν «μια άμεση απειλή» και αμφισβητούν τον αριθμό των νεκρών που δίνει η Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Διεθνή / Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει
LIFO NEWSROOM
Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια - Μια ματιά στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

Διεθνή / Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια: Μέσα στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

«Κάθε φορά που ξεκινούσε το μάθημα, η δασκάλα μάς έβαζε να σηκωθούμε, να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να ακούσουμε τον ρωσικό εθνικό ύμνο»
LIFO NEWSROOM
Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Διεθνή / Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Τουρκία και Κύπρος τιμούν διαφορετικά την 20ή Ιουλίου, με μνήμες, επιμνημόσυνες τελετές και δηλώσεις που αναζωπυρώνουν τις ιστορικές πληγές. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «μακρύ δρόμο μπροστά»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Διεθνή / Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Η συλλογή «Let the Light In» περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» στη νότια Γαλλία στις αρχές των 00s, την εποχή της σχέσης του με τη Βανέσα Παραντί
LIFO NEWSROOM
Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Διεθνή / Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Το Gaza Marine εντοπίστηκε το 2000, αλλά έκτοτε η εκμετάλλευσή του εμποδίζεται από νομικές αντιπαραθέσεις και την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει ανάπτυξη των κοιτασμάτων
LIFO NEWSROOM