Washington Post: Μόλις ο Τραμπ ιδρύσει υπουργείο για τον Μασκ, «θα κατατεθεί μήνυση σε λίγα λεπτά»

DOGE Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ/ ΕΡΑ
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του, θα ιδρύσει το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), υπεύθυνος του οποίου θα είναι ο Έλον Μασκ.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που σκοπεύει να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το Semafor, επικαλούμενο ένα έγγραφο.

Τα ακριβή σχέδια του DOGE δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, με ορισμένους που έχουν πληροφορίες για τα σχέδια να υποστηρίζουν ότι η μυστικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας για να αποφευχθούν νομικές αγωγές κατά του νέου υπουργείου.

«Μήνυση κατά του DOGE υπό τον Μασκ, ακριβώς μετά την ορκωμοσία Τραμπ»

Ακριβώς μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, «μια μήνυση θα κατατεθεί, μέσα σε λίγα λεπτά, κατά του νεοσυσταθέντος υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) του οποίου θα ηγηθεί ο Έλον Μασκ στη νέα κυβέρνηση Τραμπ», σύμφωνα με την Washington Post.

Στη μήνυση αμφισβητείται η νομιμότητα του νέου υπουργείου, με την επιχειρηματολογία ότι η σύστασή του παραβιάζει ομοσπονδιακούς νόμους.

Στην 30σελιδη μήνυση, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε η Washington Post, αναφέρεται ότι η νομιμότητα αυτού του υπουργείου, ενός τύπου συμβουλευτικής επιτροπής που ο Τραμπ έχει προαναγγείλει ότι θα δημιουργήσει, παραβιάζει ομοσπονδιακούς νόμους περί διαφάνειας σχετικά με τη δημόσια ενημέρωση, τις προσλήψεις και άλλες πρακτικές.

Η δικηγορική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος National Security Counselors τονίζει στην αγωγή της ότι το DOGE του Μασκ πληροί τα κριτήρια για να θεωρηθεί μια «ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή», αλλά δεν έχει «επαρκώς ισορροπημένη» αντιπροσώπευση, δεν διατηρεί αρχεία συνεδριάσεων και δεν είναι προσβάσιμη σε δημόσιο έλεγχο, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο Μασκ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πρώτες κινήσεις Τραμπ: Μετανάστευση, πολιτικές συμπερίληψης και ενέργεια στο επίκεντρο

Διεθνή / Τα πρώτα 100 διατάγματα Τραμπ: Αλλαγές για μετανάστευση, πολιτικές συμπερίληψης και ενέργεια

«Με μια κίνηση της πένας μου θα ανακαλέσω δεκάδες καταστροφικές και ριζοσπαστικές εκτελεστικές εντολές και ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για τις προτεραιότητές του σε υποστηρικτές του
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM