UNICEF: Εκατοντάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

UNICEF: Εκατοντάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Ουκρανοί θρηνούν τον χαμό συγγενικού τους προσώπου στο Κίεβο. Φωτ.: EPA/ANDRII NESTERENKO
0

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έως και τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 438 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 842 τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποίησε στην Κολονία το παράρτημα της UNICEF στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εκατοντάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και εκατομμύρια άλλα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Τα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και οι νάρκες σε αχανείς τομείς της χώρας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων άλλων, συνέχισε.

Παράλληλα, αναρίθμητες οικογένειες χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, εξαιτίας της καταστροφής υποδομών.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά και νέοι χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ περίπου 16 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία δεν έχουν ασφαλή πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε αποχετευτικά δίκτυα.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά και οι νέοι στην Ουκρανία να μετατραπούν σε χαμένη γενιά», ανέφερε ο Γκέοργκ Γκραφ Βάλντερζεε, ο πρόεδρος του παραρτήματος της UNICEF στη Γερμανία.

Πρέπει να προσφερθούν ασφαλής πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε υπηρεσίες υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, ενώ στα παιδιά και στους νέους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να μορφωθούν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM