Η Κομισιόν προτείνει νέες κυρώσεις ύψους 11 δισ. ευρώ κατά της Ρωσίας

Η Κομισιόν προτείνει νέες κυρώσεις ύψους 11 δισ. ευρώ κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Φωτ: EPA
0

Την πρόταση για ένα νέο, το δέκατο, πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Αποδυναμώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή», ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «με εννέα πακέτα κυρώσεων σε ισχύ, η ρωσική οικονομία πηγαίνει προς τα πίσω. Και για να διατηρήσουμε αυτή την ισχυρή πίεση, προτείνουμε δέκατο πακέτο μέτρων.

Με νέες εμπορικές απαγορεύσεις και ελέγχους εξαγωγών τεχνολογίας στη Ρωσία. Το πακέτο αυτό είναι συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προτείνουμε, μεταξύ άλλων, περιορισμούς εξαγωγών σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά οπλικά συστήματα - όπως τα drones, οι πύραυλοι, τα ελικόπτερα».

Επίσης, η ίδια επισήμανε ότι «υπάρχουν και εκατοντάδες ιρανικά drones που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία».

«Για πρώτη φορά προτείνουμε την επιβολή κυρώσεων σε ιρανικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν», συμπλήρωσε.

Βέμπερ: Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής

O Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να καταστρέψει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου».

«Για εμάς, ως ΕΛΚ, ήταν ξεκάθαρο από την αρχή: στεκόμαστε δίπλα στους Ουκρανούς φίλους μας που αναζητούν, βιώνουν και υπερασπίζονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Ο Πούτιν θέλει να τον καταστρέψει. Είναι το αντίθετο. Τον μισεί.

Η δικτατορία του στηρίζει την καταστολή, τη λογοκρισία, τα εγκλήματα πολέμου, τον ολοκληρωτισμό.

Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και πρέπει να χάσει αυτόν τον πόλεμο», σημείωσε ο κ. Βέμπερ.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτός ο πόλεμος ταρακούνησε την Ευρώπη στον πυρήνα της, ωστόσο εκείνη έδειξε ότι είναι πιο ισχυρή και πιο ενωμένη από ποτέ.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ήταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, ο στρατός του και οι πάνω από 40 εκατομμύρια συμπατριώτες του στέκονται ενωμένοι. Μας δείχνουν τι σημαίνει να ακολουθείς τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Οι Ουκρανοί φίλοι μας μάς δείχνουν καθημερινά τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος. Μας δείχνουν πως, αν οι άνθρωποι έχουν επιλογή, επιλέγουν τη δημοκρατία από την απολυταρχία, το κράτος δικαίου από την κυριαρχία των λίγων και την ελευθερία από την τυραννία. Και αυτό ονομάζεται ευρωπαϊκός τρόπος ζωής», επισήμανε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» περίπου 20 φορές στην ομιλία του ενώ, όπως είπε ο κ. Βέμπερ, οι σοσιαλιστές και οι Πράσινοι ήταν κατά του χαρτοφυλακίου της Κομισιόν για την προώθηση και την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

«Ως ΕΛΚ παλέψαμε γι' αυτό και σήμερα είναι πιθανότατα το κίνητρο των Ουκρανών φίλων μας», υπογράμμισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Καταγγελίες για βασανιστήρια μεταναστών σε φυλακές της ICE - Τους αναγκάζουν να γονατίσουν και να φάνε σαν σκυλιά

Διεθνή / ΗΠΑ: Καταγγελίες για πλήρη εξαθλίωση των μεταναστών σε φυλακές της ICE - Τους αναγκάζουν να τρώνε σαν σκυλιά

Απάνθρωπες συνθήκες που επιδεινώθηκαν σημαντικά μετά την ορκωμοσία του Τραμπ - Εκατοντάδες κρατούμενοι δεν έχουν χώρο να καθίσουν και μένουν όρθιοι, μηδαμινή πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, μπάνιο ή επαρκές φαγητό
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Δημοσίευσε AI βίντεο που δείχνει τον Μπαράκ Ομπάμα με χειροπέδες στη φυλακή

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δημοσίευσε AI βίντεο που δείχνει τον Μπαράκ Ομπάμα με χειροπέδες στη φυλακή

Το deepfake βίντεο που απαθανατίζει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να φοράει τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των κρατουμένων και να κοιτά απεγνωσμένος μέσα από το κελί του, κάνει τον γύρο των social media
LIFO NEWSROOM
Air India: «Όταν κοιμάται βλέπει ότι βρίσκεται στο αεροπλάνο, θυμάται να πεθαίνουν» λέει συγγενής του μοναδικού επιζώντα

Διεθνή / Air India: «Όταν κοιμάται βλέπει ότι βρίσκεται στο αεροπλάνο- θυμάται να πεθαίνουν» λέει συγγενής του μοναδικού επιζώντα

Συγγενής του μοναδικού επιζώντα από το αεροπορικό δυστύχημα της Air India, υποστηρίζει πως ο 40χρονος ένα μήνα μετά, κάθε βράδυ ξαναζεί τα γεγονότα της μοιραίας πτήσης
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Ο ίδιος κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα αρχεία από την έρευνά του σε βάρος του μεγαλοεπενδυτή για διακίνηση ανθρώπων και ακολούθως, προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει ασυλία στην πρώην σύντροφό του
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 67 Παλαιστίνιους που ζητούσαν βοήθεια, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Νεκροί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιοι που ζητούσαν βοήθεια- Κινδυνεύει με λιμοκτονία ο θύλακας

Οι IDF δήλωσαν ότι είχαν «ρίξει προειδοποιητικά πυρά» για να απομακρύνουν «μια άμεση απειλή» και αμφισβητούν τον αριθμό των νεκρών που δίνει η Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Διεθνή / Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει
LIFO NEWSROOM