Τζούλιαν Ασάνζ: Κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ οι Εργατικοί

Τζούλιαν Ασάνζ: Κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ οι Εργατικοί Facebook Twitter
EPA
0

Ενάντια στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ τάσσονται οι Εργατικοί. 

Η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Ντάιαν Άμποτ προέτρεψε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να εμποδίσει την έκδοση του ιδρυτή της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, όπως είχε κάνει με παρέμβασή της στην υπόθεση του χάκερ Γκάρι Μακίνον, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2002 για τo μεγαλύτερo στρατιωτικό χάκινγκ όλων των εποχών.

Το 2012, όταν η Τερέζα Μέι ήταν υπουργός Εσωτερικών, σταμάτησε την έκδοση του Μακίνον, επικαλούμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυτοκτονίας σε περίπτωση που θα στέλνονταν στις ΗΠΑ για να δικαστεί.

Σύμφωνα με την Νταϊάν Άμποτ, παρόμοια αιτιολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση έκδοσης του Ασάνζ.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, η Άμποτ δήλωσε ότι «αν η σουηδική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στις κατηγορίες (των δύο γυναικών), πιστεύω ότι ο Ασάνζ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται για τις κατηγορίες του βιασμού, αν και είναι σοβαρές, πρόκειται για την Wikileaks και όλες τις ντροπιαστικές πληροφορίες για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας που δημοσιοποιήθηκαν».

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να μην εκδώσει τον Ασάνζ, υποστηρίζοντας ότι δημοσιοποίησε στοιχεία για θηριωδίες που διαπράχθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιταχθεί στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ επειδή εξέθεσε θηριωδίες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter, το οποίο συνοδεύονταν από ένα βίντεο που είχε διαρρεύσει και έδειχνε πλάνα του Πενταγώνου από την αεροπορική επιδρομή το 2007 στο Ιράκ, σύμφωνα με τα οποία οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται στο θάνατο πολιτών και δύο δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM