«Συγγνώμη» ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον για βίντεο που παρουσιάζει το προσωπικό του να αστειεύεται για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του περυσινού lockdown.

 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι συμμερίζεται την οργή του κόσμου και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το εάν παραβιάστηκαν τα μέτρα. «Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε όλη τη χώρα και ζητώ συγγνώμη για την εντύπωση που δημιουργεί», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκαν κανόνες.

 

«Αλλά επαναλαμβάνω… ότι έχω κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει από τότε που προέκυψαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δεν έγινε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες της Covid».

 

Ωστόσο, ο επικεφαλής των Εργατικών, Σερ Κιρ Στάρμερ, είπε ο Τζόνσον θεωρεί τους ανθρώπους ανόητους και πρέπει απλώς να παραδεχτεί τι είχε συμβεί. Στον ίδιο τόνο και οι επικρίσεις βουλευτών, οι οποίοι εξαπέλυσαν τα «πυρά» τους προς τον Τζόνσον, με έναν βουλευτή των Εργατικών να τον ρωτά πώς κοιμόταν τη νύχτα.

 

Την περασμένη εβδομάδα πάντως, η Ντάουνινγκ Στριτ αρνούνταν ότι είχε γίνει πάρτι. Ωστόσο, ο ισχυρισμός κατέρρευσε μετά από βίντεο που δημοσίευσε το ITV News έδειξε την τότε υπεύθυνο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέγρα Στράτον να αστειεύεται για πάρτι τέσσερις ημέρες μετά τη διεξαγωγή του.

 

Εκείνη την εποχή, οι οδηγίες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ανέφεραν συγκεκριμένα ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν χριστουγεννιάτικα πάρτι - και οι συγκεντρώσεις δύο ή περισσότερων ατόμων σε εσωτερικούς χώρους στο Λονδίνο απαγορεύονταν εκτός εάν ήταν αναγκαίες για εργασία.

 

Με πληροφορίες BBC