LIVE!

Τζο Μπάιντεν: Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός από τον Νετανιάχου

τζο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα, Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε, μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, πως δεν ζήτησε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είχα μια μακρά συνομιλία με τον Νετανιάχου σήμερα», είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. Σημείωσε πως επρόκειτο για «ιδιωτική συνομιλία», αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Όμως, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως «δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη 17η τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους δύο ηγέτες, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η προηγούμενη φορά που επικοινώνησαν τηλεφωνικά ήταν στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του προς τις ΗΠΑ για τη στάση τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «κατέστησε σαφές πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να εκπληρωθούν πλήρως όλοι οι στόχοι του».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Χθες, οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία για το ψήφισμα που ζητούσε την παράδοση μεγαλύτερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα- το οποίο εγκρίθηκε.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Guardian

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολωνία: Ο Τουσκ δηλώνει ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του κόμματός του πριν από τις προεδρικές εκλογές

Διεθνή / Πολωνία: Ο Τουσκ δηλώνει ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του κόμματός του πριν από τις προεδρικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή αναμέτρηση μεταξύ του Ραφάλ Τρζασκόφσκι, φιλελεύθερου δημάρχου της Βαρσοβίας, και του Καρόλ Ναβρότσκι, συντηρητικού ιστορικού που στηρίζεται από το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Διεθνή / Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καταγράφηκαν σκηνές χάους σε νοσοκομεία, με τραυματίες στο δάπεδο και συγγενείς να θρηνούν δίπλα σε σορούς συγγενών
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημοσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM