Μπιλ Γκέιτς: Το Twitter υπό τον Έλον Μασκ «υποδαυλίζει» την ψηφιακή πόλωση

Ο Μπιλ Γκέιτς με ενωμένα τα χέρια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ενστικτώδες στιλ λήψης αποφάσεων στο Twitter από τη στιγμή που ανέλαβε ο Έλον Μασκ επιδεινώνει την ψηφιακή πόλωση, εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς

«Μακάρι να είχα τη μεγάλη απάντηση σε αυτό, επειδή φαίνεται περισσότερο ασαφές τώρα από ό,τι πριν από ένα χρόνο», δήλωσε ο Γκέιτς στους Financial Times, όταν ρωτήθηκε εάν η αντιμετώπιση τέτοιων διχασμών είναι ζήτημα ανθρώπινης κρίσης ή μηχανική πρόκληση. 

«Σίγουρα, πιστεύω ότι η κατάσταση στο Twitter υποδαυλίζει τα πράγματα. Ότι, αντί για ένα αντικειμενικό σύνολο μέτρων που θεσπίζεται από ευρεία ομάδα ανθρώπων, κατά κάποιο τρόπο βλέπεις μια ενστικτώδη δραστηριότητα», επεσήμανε ο συνιδρυτής της Microsoft και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να επικεντρωθούν σε πράγματα που υποκινούν αναταραχές ή οδηγούν σε τεράστια παρανοήσεις για την ασφάλεια των εμβολίων ή των μασκών, ή τέτοιου είδους θέματα», δήλωσε ο Γκέιτς. 

Για παράδειγμα, συνέχισε «είναι δύσκολο ακόμη και για ένα αμερόληπτο άτομο με την καλύτερη τεχνολογία του κόσμου και απεριόριστο προϋπολογισμό προσωπικού» να ξεχωρίσει την κατάλληλα επιφυλακτική έρευνα για τα εμβόλια από τις θεωρίες συνωμοσίας, που κατηγορούν τους ανθρώπους που κάνουν αυτά τα εμβόλια ότι «απλά προσπαθούν να πλουτίσουν, ακόμη κι αν προκαλούν καθαρά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία». 

«Ο βαθμός στον οποίο η παγκόσμια υγεία είναι εκτός ατζέντας αποτελεί μεγάλη ανησυχία μου», δήλωσε ακόμη ο Γκέιτς. Η παγκόσμια βοήθεια, σημείωσε, πιθανότατα θα συνεχίσει να μειώνεται, καθώς οι χώρες απορροφούν το μεγάλο κόστος του πολέμου στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ, που δίνουν τη μεγαλύτερη βοήθεια αλλά αυτή αποτελεί μικρότερο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας, σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους, «σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα», τόνισε. 

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση χρειάζεται και προκειμένου να γίνει προετοιμασία για την επόμενη πανδημία, τόνισε και παραδέχθηκε ότι εκνευρίζεται με το γεγονός ότι δεν δίνεται προσοχή στην ανάγκη για καλύτερα διαγνωστικά τεστ. Μάλιστα, συνέκρινε την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά την πανδημία με την μεταπολεμική ανοικοδόμηση του 20ου αιώνα. 

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αυτό που έκανε ο κόσμος. Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση μοιάζει περισσότερο με αυτό που συνέβη μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό. Ελπίζω αυτό να μην δείχνει ότι… χρειάζεσαι δύο πανδημίες προτού τις πάρεις στα σοβαρά», τόνισε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ