Ο Έλον Μασκ μίλησε για πρώτη φορά, μετά το δημοψήφισμα στο Twitter που τον «διώχνει» από CEO

Ο Έλον Μασκ μίλησε για πρώτη φορά στο Twitter, μετά το δημοψήφισμα που τον «διώχνει» από CEO Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter για πρώτη φορά μετά τη χαμένη ψηφοφορία που έβαλε ο ίδιος στο προφίλ του, όπου 10 εκατομμύρια χρήστες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησής του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας. 

Ο Μασκ είχε δεσμευτεί πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα. Όμως μετά τις 17 εκατομμύρια ψήφους που σε ποσοστό 57,5%  ήταν υπέρ της αποχώρησής του, ο μεγιστάνας επανήλθε λέγοντας απλώς πως μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue που πληρώνουν, θα μπορούν να ψηφίζουν σε μελλοντικές ψηφοφορίες που σχετίζονται με την πολιτική της εταιρείας. 

Μετά από σιωπή αρκετών ωρών, ο Μασκ τελικά έσπασε τη σιωπή του όταν απάντησε «Ενδιαφέρον» σε πολλαπλές υποθέσεις ότι ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είχαν αλλοιωθεί από ψεύτικους λογαριασμούς.

Απαντώντας στην πρόταση ενός άλλου χρήστη ότι «οι μπλε συνδρομητές θα πρέπει να είναι οι μόνοι που μπορούν να ψηφίζουν σε δημοσκοπήσεις που σχετίζονται με την πολιτική της εταιρείας», ο Μασκ υιοθέτησε την πρόταση: «Καλή παρατήρηση. Το Twitter θα κάνει αυτή την αλλαγή».

Το Twitter Blue είναι μια συνδρομή που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αγοράσει το μπλε τικ της επαλήθευσης για το λογαριασμό του.

Ουδείς είναι σε θέσει να εξαναγκάσει τον Μασκ να αποχωρήσει, αλλά μια σειρά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις των τελευταίων ημερών, έχει κάνει ακόμη και μερικούς από τους πιο στενούς υποστηρικτές του να διακόψουν τους δεσμούς μαζί του.

Μετά την απόφαση να αναστείλει έναν λογαριασμό που παρακολουθούσε την τοποθεσία του ιδιωτικού του τζετ την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε η μαζική αναστολή της λειτουργίας των επικριτικών δημοσιογράφων μεγάλων μέσων (CNN, Washington Post, New York Times) που είχαν απλώς αναφερθεί στην απαγόρευση, σε ρεπορτάζ τους.

Την Κυριακή, ο Μασκ απαγόρευσε και τις αναρτήσεις με συνδέσμους που οδηγούν προς άλλα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Mastodon, του Instagram, του Facebook, ακόμη και δευτερεύουσες πλατφόρμες όπως το Nostr, που χρησιμοποιείται από τον ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, και το Linktree, ένα εργαλείο σχεδιασμού αρχικών σελίδων που προτιμούν οι influencers.

Η απαγόρευση αυτή τελικώς ανακλήθηκε πριν περάσουν 24 ώρες, μετά από μια δημοσκόπηση στο Twitter από τον λογαριασμό Twitter Safety, με τον Μασκ να λέει: «Στο μέλλον, θα υπάρχει ψηφοφορία για σημαντικές αλλαγές πολιτικής. Ζητώ συγγνώμη. Δεν θα ξανασυμβεί».

Ο Μασκ έχει κάνει κι άλλες δημοσκοπήσεις στο Twitter για φαινομενικά πολύ σημαντικές αποφάσεις, πουλώντας το ένα δέκατο των μετοχών του στην Tesla μετά από μια δημοσκόπηση το 2021, αποκαθιστώντας τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά από μια άλλη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα και επαναφέροντας έναν αριθμό λογαριασμών που είχαν ανασταλεί μετά από μια τρίτη. "Vox Populi, Vox Dei", είχε γράψει ο Μασκ στο Twitter μετά τη δημοσκόπηση για τον Τραμπ.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, έδινε την εντύπωση ότι είχε αποφασίσει για το αποτέλεσμα πριν από την ανάρτηση: είχε ήδη ανακοινώσει την πώληση μετοχών του στην Tesla, για παράδειγμα, πολύ πριν την θέσει σε ψηφοφορία, και το σχέδιό του να αποκαταστήσει τον Τραμπ είχε συζητηθεί πριν καν αγοράσει το Twitter.

Η ιδέα της παραίτησης από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε επίσης υπονοηθεί πολύ πριν δημοσιευτεί η δημοσκόπηση στο Twitter. Στις 16 Νοεμβρίου δήλωσε σε δικαστή του Ντελαγουέαρ ότι σχεδίαζε να μειώσει τον χρόνο του στο Twitter και «να βρει κάποιον άλλον να διευθύνει το Twitter σε βάθος χρόνου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM