Τσαβούσογλου: Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία θα συμμετάσχουν στο πιο ψηλό επίπεδο στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Τσαβούσογλου: Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία θα συμμετάσχουν στο πιο ψηλό επίπεδο στη διάσκεψη για το Κυπριακό Facebook Twitter
EPA/NATALIA KOLESNIKOVA
0

Τη δήλωση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, υπενθύμισε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε ότι και η Ελλάδα και η Βρετανία αναμένεται να συμμετάσχουν στο πιο ψηλό τους επίπεδο.

Σε δήλωσή του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη «πενταμερής διάσκεψη» και νωρίτερα στις 9-11 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι πλευρές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, και ενώ δεν έχει κληθεί στην Άγκυρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μεταβαίνει εσπευσμένα στην τουρκική πρωτεύουσα ο «πρωθυπουργός» της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» («ΤΔΒΚ»), Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν για να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση το μέλλον του Κυπριακού και της τουρκοκυπριακής οικονομίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Όζγκιουργκιουν προς το τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό κανάλι «Kıbrıs Tv». Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «haberkıbrıs», μιλώντας στο τουρκοκυπριακό κανάλι, αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στην Άγκυρα και έστειλε σημαντικά μηνύματα για το Κυπριακό.

Τόνισε, επίσης, για το μέλλον της Μόρφου και των παραλιών των κατεχόμενων: «η κυβέρνηση, ο Μουσταφά Ακιντζί και ο πρόεδρος της Τουρκίας έχουν ξεκάθαρη άποψη γι' αυτό το ζήτημα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη Μόρφου και από τη ζώνη των παραλιών».

Ο Όζγκιουργκιουν αναφέρθηκε στη δεύτερη «κόκκινη γραμμή» στο Κυπριακό και στη σημασία των εγγυήσεων για την τουρκική πλευρά. Στην Άγκυρα θα συναντήσει υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM