Τσαβούσογλου: Ευπρόσδεκτοι οι Ρώσοι ολιγάρχες στην Τουρκία

Τσαβούσογλου: Καλοδεχούμενοι οι Ρώσοι ολιγάρχες στην Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, αλλά πρέπει να τηρούν το διεθνές δίκαιο για να κάνουν οποιαδήποτε επιχείρηση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία έχει επικρίνει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ επί της αρχής.

«Αν οι Ρώσοι ολιγάρχες ή οποιοιδήποτε Ρώσοι πολίτες θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία φυσικά και μπορούν», είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διεθνή διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχα.

«Αν εννοείτε, αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμοι και όχι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσουμε», είπε, προσθέτοντας πως «Αν είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, τότε αυτό είναι άλλη ιστορία».

Υπενθυμίζεται ότι δύο σούπερ γιοτ που συνδέονται με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν ελλιμενιστεί σε θέρετρα της Τουρκίας.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Αμπράμοβιτς και αρκετούς άλλους Ρώσους ολιγάρχες με κυρώσεις, καθώς προσπαθούν να απομονώσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τους συμμάχους του μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ