Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον

Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
0

Τρομοκρατικό χτύπημα χαρακτήρισε η βρετανική αστυνομία την θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στον βουλευτή των Συντηρητικών, σερ David Amess.

Ο 69χρονος μαχαιρώθηκε πολλές φορές σε εκλογική του περιφέρεια στο Λι-ον-Σι στο Έσσεξ την Παρασκευή.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι υπάρχει «πιθανό κίνητρο που συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό».

Ένας 25χρονος Βρετανός συνελήφθη στο σημείο ως ύποπτος για τον φόνο και η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αναζητά κανέναν άλλο για τον θάνατο του βουλευτή.

Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter

Οι δυνάμεις πιστεύουν ότι ο άνδρας ενήργησε μόνος του, αλλά οι έρευνες για τις συνθήκες του συμβάντος συνεχίζονται. Ο άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση στο Έσσεξ, πρόσθεσε η αστυνομία.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο BBC ότι είναι Βρετανός υπήκοος ο οποίος, από τις πρώτες έρευνες, φαίνεται να έχει σομαλικές καταβολές.

Ο σερ David Amess, 69 ετών, ο οποίος εκπροσωπεί το Σάουεντ Γουέστ, πραγματοποιούσε επίσκεψη στην εκλογική του περιφέρεια, όπου οι ψηφοφόροι μπορούν να συναντήσουν τον βουλευτή τους και να συζητήσουν τις ανησυχίες τους, στην Μεθοδιστική Εκκλησία Μπέλφαρς την Παρασκευή, όταν ο άνδρας του επιτέθηκε στις 12:05 τοπική ώρα.

Η Met είπε ότι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής συνεργάζονταν με συναδέλφους από την Αστυνομία του Έσσεξ και τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Περιφέρειας (ERSOU).

Οι αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση σε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία σχετικά με το περιστατικό ή σε όσους έχουν πλάνα από κάμερα ασφαλείας να επικοινωνήσουν μαζί τους.


Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ζήτησε από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας για τους βουλευτές «με άμεση ισχύ».

Η κ. Πατέλ είπε ότι η δολοφονία «αντιπροσωπεύει μια παράλογη επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «δικαίως τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των αιρετών εκπροσώπων της χώρας μας».

Ο σερ David Amess ήταν βουλευτής από το 1983 και ήταν παντρεμένος με πέντε παιδιά. Είναι ο δεύτερος βουλευτής που δολοφονείται τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τη βουλευτή των Εργατικών, Jo Cox το 2016.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο ευγενικούς, ωραίους ανθρώπους στην πολιτική».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM