Τραμπ: Να εξαιρεθεί από την υπόθεσή μου η δικαστής Τάνια Τσάτκαν

Τραμπ: Να εξαιρεθεί από την υπόθεσή μου η δικαστής Τάνια Τσάτκαν Facebook Twitter
Φωτ.: Ιnstagram
0

Να εξαιρεθεί η δικαστής που πρόκειται να προεδρεύσει στη δίκη του στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και υποκίνηση της εισβολής Καπιτώλιο, θα ζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή του μέσω του Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και των δίκαιων εκλογών. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, όπως και η ίδια. Θα ζητήσουμε αμέσως να εξαιρεθεί αυτή η δικαστής, έχοντας πολύ σοβαρούς λόγους και επίσης θα ζητηθεί η αλλαγή της τοποθεσίας της δίκης, εκτός πρωτεύουσας» πρόσθεσε.

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει την Τάνια Τσάτκαν

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν θα προεδρεύσει στη δίκη του Τραμπ και είναι γνωστή επειδή καταδίκασε σε βαριές ποινές τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο Ντοναλτν Τραμπ πριν από λίγες μέρες δήλωσε αθώος και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν. Παρά τις δικαστικές περιπέτειές του ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Οι δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ

Εκτός αυτών των κατηγοριών, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται επίσης από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Στη Νέα Υόρκη είναι κατηγορούμενος για λογιστική απάτη, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι δίκες αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2024, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM