Τραμπ: Να εξαιρεθεί από την υπόθεσή μου η δικαστής Τάνια Τσάτκαν

Τραμπ: Να εξαιρεθεί από την υπόθεσή μου η δικαστής Τάνια Τσάτκαν Facebook Twitter
Φωτ.: Ιnstagram
0

Να εξαιρεθεί η δικαστής που πρόκειται να προεδρεύσει στη δίκη του στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και υποκίνηση της εισβολής Καπιτώλιο, θα ζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή του μέσω του Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και των δίκαιων εκλογών. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, όπως και η ίδια. Θα ζητήσουμε αμέσως να εξαιρεθεί αυτή η δικαστής, έχοντας πολύ σοβαρούς λόγους και επίσης θα ζητηθεί η αλλαγή της τοποθεσίας της δίκης, εκτός πρωτεύουσας» πρόσθεσε.

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει την Τάνια Τσάτκαν

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν θα προεδρεύσει στη δίκη του Τραμπ και είναι γνωστή επειδή καταδίκασε σε βαριές ποινές τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο Ντοναλτν Τραμπ πριν από λίγες μέρες δήλωσε αθώος και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν. Παρά τις δικαστικές περιπέτειές του ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Οι δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ

Εκτός αυτών των κατηγοριών, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται επίσης από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Στη Νέα Υόρκη είναι κατηγορούμενος για λογιστική απάτη, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι δίκες αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2024, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM