Τραγωδία στην Ιταλία μετά από πτώση καμπίνας τελεφερίκ - Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί

Τραγωδία στην Ιταλία μετά από πτώση καμπίνας τελεφερίκ - Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί Facebook Twitter
0

Βαγόνι τελεφερίκ στην περιοχή του Πιεμόντε, στα βόρεια της Ιταλίας, κατέπεσε, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων, ανέφεραν οι αλπικές ομάδες διάσωσης. 
 

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ, σε μικρή απόσταση από την λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία.

Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι τοπική ώρα, ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό.

Τραγωδία στην Ιταλία μετά από πτώση καμπίνας τελεφερίκ - Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί Facebook Twitter

Σύμφωνα με τη Rai, τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της περιοχής. 


Όπως μεταδίδει το Rainews24, το τελεφερίκ συνετρίβη 100 μέτρα πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του στην κορυφή του Μοντερόνε, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων. 

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες. Το συγκεκριμένο τελεφερίκ, μετά από παύση μηνών λόγω πανδημίας κορωνοϊού, είχε αρχίσει να λειτουργεί ξανά τον τελευταίο μήνα. Παρότι η καμπίνα έχει χωρητικότητα 40 ατόμων, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πόσοι επέβαιναν σ'αυτό την ώρα του δυστυχήματος. Επί τόπου έχουν σπεύσει πυροσβέστες και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Με πληροφορίες από Rai/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM