Τουρκία: Σφοδρές καταιγίδες με σχεδόν 7 χιλιάδες κεραυνούς προκάλεσαν πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σφοδρές καταιγίδες με σχεδόν 7 χιλιάδες κεραυνούς προκάλεσαν πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το πρωί, όπως είχε προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία, και μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χτύπησαν την πόλη και 6726 κεραυνοί.

 


Πλημμύρισαν δρόμοι, ανισόπεδοι κόμβοι και παγιδεύτηκαν αυτοκίνητα. Πλημμύρισαν επίσης πολλοί σταθμοί του μετρό, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ, που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. Κλειστές, λόγω πλημμύρας, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.

Κάποιες περιοχές εκκενώνονται προληπτικά, αλλά όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Τοπμπάς -ευτυχώς- δεν υπήρξαν θύματα από την κακοκαιρία.

Η νομαρχία προειδοποιεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, καθώς η βροχή συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από τις δύο μετά το μεσημέρι. Λόγω της κατάστασης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και υπάρχουν πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Στη Σηλυβρία, άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ