Τουρκία: Η Ελλάδα να σταματήσει τη «σκληρή μεταχείριση» των προσφύγων - «Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον μας»

Τουρκία: Η Ελλάδα να σταματήσει τη «σκληρή μεταχείριση» των προσφύγων - «Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον μας» Facebook Twitter
Ο ποταμός Έβρος - Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν κάλεσε τη χώρα μας να σταματήσει τη «σκληρή μεταχείριση» των προσφύγων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. 

«Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατό τη σκληρή μεταχείριση των προσφύγων, να σταματήσει τις αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας και να επιδείξει κρατική σοβαρότητα», ανέφερε στο Twitter ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος γράφει για μια «ελληνική μηχανή ψευδών ειδήσεων» που «είναι και πάλι σε λειτουργία». 

«Μπερδεύοντας την Ελλάδα με την Τουρκία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τις αναρτήσεις ψευδών, λανθασμένων περιεχομένων προσπάθησε να καταδείξει τη χώρα μας ύποπτη», σημειώνει. 

Τα σχόλιά του αξιωματούχου μία ημέρα αφότου ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης κατηγόρησε την Τουρκία για τις σοκαριστικές εικόνες με τους 92 γυμνούς πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο: «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα», ανέφερε σε ανάρτηση.

«Με αυτές τις μάταιες και γελοίες προσπάθειες, η Ελλάδα έδειξε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο ότι δεν σέβεται την αξιοπρέπεια των προσφύγων, δημοσιεύοντας φωτογραφίες αυτών των καταπιεσμένων ανθρώπων που έχει απελάσει αφού τους απέσπασε τα προσωπικά τους αντικείμενα», δήλωσε ο Αλτούν. 

«Οι ελληνικές αρχές συνεργαζόμενες με τη Frontex, πρέπει να λογοδοτήσουν για τα μωρά που έγιναν αιτία να πνιγούν στο Αιγαίο, τους ανθρώπους που έγδυσαν, χτύπησαν με ζώνες και άφησαν να πεθάνουν από το κρύο στον Έβρο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα διά μέσου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών της γείτονος, Ισμαΐλ Κατακλί, η Τουρκία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή όσον αφορά στο ζήτημα των 92 παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν, γυμνοί,  στις όχθες του ποταμού Έβρου. 

«Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, απλά προσπαθείτε να εκθέσετε την εικόνα της δικής σας σκληρότητας σαν να το έκανε η Τουρκία», έγραψε στο Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM