Έβρος: Η Τουρκία αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των 92 μεταναστών και καταγγέλλει την Ελλάδα

Έβρος: Η Τουρκία αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των 92 μεταναστών και καταγγέλλει την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η Τουρκία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή όσον αφορά στο ζήτημα των 92 παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν, γυμνοί,  στις όχθες του ποταμού Έβρου

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, Ισμαΐλ Κατακλί, επεσήμανε σήμερα πως «καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, απλά προσπαθείτε να εκθέσετε την εικόνα της δικής σας σκληρότητας σαν να το έκανε η Τουρκία».

Έκανε την παραπάνω δήλωση σε ανάρτησή του στο Twitter, απαντώντας στο σχετικό tweet που είχε κάνει ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης είχε αναφέρει τα εξής: «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ».

Παράλληλα, ο Κατακλί κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει την «χειραγώγηση και ανεντιμότητα». 

Χθες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερώσει για τον εντοπισμό των μεταναστών, κάνοντας λόγος για απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο.

«Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό».

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ίδιοι οι διασωθέντες «δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, ότι είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά».

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επεσήμανε πως «πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από την Τουρκία για τον χειρισμό του μεταναστευτικού. Το προχθεσινό γεγονός, με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο, είναι πράγματι σοκαριστικό. Είναι μία εικόνα απάνθρωπη. Είναι μία συμπεριφορά βάρβαρη η οποία παραπέμπει στο μεσαίωνα και όχι στον 21ο αιώνα». 

«Στον Έβρο υπάρχει μία καθημερινή απειλή, μέσα από τη βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία συστηματικά δημιουργεί πρόβλημα κατά μήκος όλου του ποταμού» συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM