Τουρκία: Το Χ προσφεύγει στα δικαστήρια μετά από αίτημα των αρχών να «μπλοκάρει» λογαριασμούς

Τουρκία: Το Χ προσφεύγει στα δικαστήρια μετά από αίτημα των αρχών να «μπλοκάρει» λογαριασμούς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Το Χ προσφεύγει στα δικαστήρια μετά από αίτημα των αρχών της Τουρκίας να «μπλοκάρει» λογαριασμούς αντικυβερνητικών πολιτών.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από αίτημα των αρχών της χώρας να μπλοκαριστούν πάνω από 100 λογαριασμοί στην πλατφόρμα του, εν μέσω ενός κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Χθες, καταθέσαμε ατομική προσφυγή στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβητώντας μια εντολή της Τουρκικής Αρχής Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών για αποκλεισμό 126 λογαριασμών (...) στην Τουρκία», έγραψε η ομάδα επικοινωνίας του κοινωνικού δικτύου σε ανάρτηση στο X.

Η πλατφόρμα, η οποία αναφέρει ότι έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Τουρκία, τόνισε ότι μεταξύ των λογαριασμών που ζήτησαν το μπλοκάρισμα οι τουρκικές αρχές είναι ενός μέσου ενημέρωσης επικριτικού της κυβέρνησης, η πρόσβαση στο οποίο είναι τώρα περιορισμένη στη χώρα.

Το X, που είχε ανακοίνωσε ήδη την Κυριακή ότι είχε λάβει αίτημα για αποκλεισμό «700 λογαριασμών δημοσιογραφικών ενώσεων, δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων, φοιτητών και άλλων ατόμων στην Τουρκία», επικρίνεται στη χώρα ότι έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένους από αυτούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τις επόμενες μέρες Θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη / «Τις επόμενες μέρες θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ερντογάν εναντίον Ιμάμογλου: Η αρχή ή το τέλος μιας σκληρής σύγκρουσης; O διευθυντής της Milliyet, ο ανταποκριτής της «Süddeutsche Zeitung» και πολίτες περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και το χάος που απειλεί τη χώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιμάμογλου από τις φυλακές: «Χαιρετισμούς στα εκατομμύρια που ζητούν δικαιοσύνη» – Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Τουρκία

Διεθνή / Ιμάμογλου από τις φυλακές: «Χαιρετισμούς στα εκατομμύρια που ζητούν δικαιοσύνη» – Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Τουρκία

Ο Ιμάμογλου οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Σηλυβρίας, όπου σύμφωνα με δικαστικές πηγές αναμένεται να παραμείνει σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας λόγω της πολιτικής του ιδιότητας
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM