Τουρκία - γεωτρήσεις: Θα απαντήσουμε «κατάλληλα» στην Κύπρο αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα

Τουρκία - γεωτρήσεις: Θα απαντήσουμε «κατάλληλα» στην Κύπρο αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα Facebook Twitter
0

Σκληρή απάντηση έδωσε η Τουρκία με αφορμή κυπριακά δημοσιεύματα για το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ

Σχολιάζοντας άρθρα που αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα μέλη του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Φατίχ», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι διαμηνύει πως, αν αληθεύουν, η Άγκυρα θα δώσει την «κατάλληλη απάντηση». 

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO (σ.σ την εταιρεία τουρκικών πετρέλαιων)», αναφέρει ο Αξόι στη σχετική ανακοίνωση.

«Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί, τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση», προειδοποιεί ο ίδιος. 

«Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM