Τουρκία - γεωτρήσεις: Θα απαντήσουμε «κατάλληλα» στην Κύπρο αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα

Τουρκία - γεωτρήσεις: Θα απαντήσουμε «κατάλληλα» στην Κύπρο αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα Facebook Twitter
0

Σκληρή απάντηση έδωσε η Τουρκία με αφορμή κυπριακά δημοσιεύματα για το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ

Σχολιάζοντας άρθρα που αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα μέλη του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Φατίχ», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι διαμηνύει πως, αν αληθεύουν, η Άγκυρα θα δώσει την «κατάλληλη απάντηση». 

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO (σ.σ την εταιρεία τουρκικών πετρέλαιων)», αναφέρει ο Αξόι στη σχετική ανακοίνωση.

«Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί, τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση», προειδοποιεί ο ίδιος. 

«Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ