Τουρκία - γεωτρήσεις: Θα απαντήσουμε «κατάλληλα» στην Κύπρο αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα

Τουρκία - γεωτρήσεις: Θα απαντήσουμε «κατάλληλα» στην Κύπρο αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα Facebook Twitter
0

Σκληρή απάντηση έδωσε η Τουρκία με αφορμή κυπριακά δημοσιεύματα για το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ

Σχολιάζοντας άρθρα που αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα μέλη του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Φατίχ», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Αξόι διαμηνύει πως, αν αληθεύουν, η Άγκυρα θα δώσει την «κατάλληλη απάντηση». 

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO (σ.σ την εταιρεία τουρκικών πετρέλαιων)», αναφέρει ο Αξόι στη σχετική ανακοίνωση.

«Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί, τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση», προειδοποιεί ο ίδιος. 

«Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM