Τουρκία: Φονική καταιγίδα «σάρωσε» την Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Τουρκία: Φονική καταιγίδα «σάρωσε» την Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί Facebook Twitter
Η Κωνσταντινούπολη - Πηγή: Getty Images/ Αρχείου.
0

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές της Τουρκίας με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 38.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια γυναίκα που πέθανε στην περιοχή Εσενιούρτ της Κωνσταντινούπολης, όταν οι ισχυρές ριπές ανέμου έσπασαν μέρος μιας στέγης η οποία έπεσε πάνω σε αυτήν και το παιδί της. Το παιδί τραυματίστηκε αλλά επέζησε.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη, μεταξύ των οποίων ένας ξένος πολίτης. 

Σημειώνεται ότι η καταιγίδα προκάλεσε επίσης σοβαρές καταστροφές στις υποδομές της πόλης. Συγκεκριμένα, οι άνεμοι παρέσυραν 33 στέγες, ξερίζωσαν 192 δέντρα, γκρέμισαν 52 φανάρια και οδικές πινακίδες και προκάλεσαν ζημιές σε 12 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Βόσπορος έκλεισε για τη θαλάσσια κυκλοφορία ενώ ακυρώθηκαν τα δρομολόγια των πορθμείων. Τουλάχιστον έξι πτήσεις της που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη κατέληξαν σε Άγκυρα και Σμύρνη. 

Με πληροφορίες από TRT World και Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM