Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας - Βομβαρδισμοί σε Ιράκ και Συρία

Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας - Βομβαρδισμοί σε Ιράκ και Συρία Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Νέες επιθέσεις πραγματοποίησε η Τουρκία σε Ιράκ και Συρία, μετά το θάνατο εννιά Τούρκων στρατιωτών σε βάση στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα στρατιωτικές επιχειρήσεις και αεροπορικές επιδρομές σημειώνονται σε βόρειο Ιράκ και Συρία, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας στις 14:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα, μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής είχε ανακοινωθεί αρχικά ο θάνατος πέντε αλλά και ο τραυματισμός οκτώ στρατιωτών. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε φτάνοντας τους 9. Η έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα ανάκτορα του Ταγίπ Ερντογάν στο Ντολμάμπαχτσε. Σε αυτή  θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, 'Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, είχε ανακοινωθεί ο θάνατος 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ, ενώ καθημερινά οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM