Τουρισμός: TUI και Jet2 ακυρώνουν πακέτα διακοπών για Ελλάδα - Μέχρι πότε και για ποιους προορισμούς

Τουρισμός: TUI και Jet2 ακυρώνουν πακέτα διακοπών για Ελλάδα - Μέχρι πότε και για ποιους προορισμούς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Σε ακυρώσεις πακέτων διακοπών από τη Βρετανία προς ελληνικά νησιά προχώρησε η TUI

Συγκεκριμένα η TUI, με ανακοίνωση που κοινοποίησε στον επίσημο ιστότοπό της, γνωστοποίησε την ακύρωση των πακέτων διακοπών από τη Βρετανία προς την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο από σήμερα Τρίτη έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου να επιβάλλει υποχρέωση καραντίνας στις αφίξεις από αυτά τα νησιά από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ακύρωση ταξιδιών προς Κρήτη έως και τις 20 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε και η Jet2.

Εκπρόσωπος της TUI σχολίασε πως η κατά τόπους αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης ως προς τις αποφάσεις για καραντίνα είναι καλοδεχούμενη, αλλά επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση για τη μικρή χρονική προειδοποίηση. Και οι δύο ταξιδιωτικές εταιρείες καλούν τους πελάτες που επηρεάζονται είτε να αλλάξουν τις κρατήσεις τους είτε να αιτηθούν επιστροφή χρημάτων.

Οι ακυρώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά, μετά από αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος καταργούνται από τη λίστα των ταξιδιωτικών εξαιρέσεων και μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα». Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η TUI σταμάτησε να προσφέρει πακέτα διακοπών στον Λαγανά

Σύμφωνα με την Daily Maily 60.000 Βρετανοί τουρίστες σε ελληνικά νησιά ψάχνουν τρόπο επιστροφής μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης

Τέλος, σε «πορτοκαλί» μετατράπηκε η ταξιδιωτική οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ελληνικά νησιά. Αυτό σημαίνει πως όλα, πέραν των απολύτως απαραίτητων, ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται και οι τουρίστες που επιστρέφουν από τις διακοπές στην Ελλάδα να τίθενται σε καραντίνα δέκα ημερών.

  

Με πληροφορίες από chroniclelive.co.uk/dailysunexpress.com/tui.co.uk/ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ