Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε κηδεία στο Ιράκ

Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε κηδεία στο Ιράκ Facebook Twitter
EPA/KHIDER ABBAS (φωτογραφία αρχείου)
0

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σήμερα, σε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια μίας κηδείας Ιρακινών παραστρατιωτικών, οι οποίοι έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους σε μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

Δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που έμπαινε η πομπή με τα φέρετρα στο κοιμητήριο του χωριού Ασντίρα, στο βόρειο Ιράκ, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σαλαχεντίν Σααλάν.

Το σουνιτικό χωριό βρίσκεται στα νότια του Ας-Σαρκάτ, ένα από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ που καταλήφθηκε πρόσφατα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επειδή στην περιοχή είχε ήδη πέσει το σκοτάδι και οι κάτοικοι φοβούνταν ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να έχουν στήσει ενέδρα στους δρόμους της επαρχίας Σαλαχεντίν.

Στο χωριό Ασντίρα επρόκειτο να κηδευτούν πέντε μαχητές της παραστρατιωτικής σιιτικής οργάνωσης Χασντ αλ Σαάμπι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους, μαχόμενη στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Οι άνδρες αυτοί έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση από τους τζιχαντιστές, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM