Τοιχογραφία που απεικονίζει δύο γιγαντιαία πουλιά που μοιάζουν με στρουθοκαμήλους ίσως να είναι η παλαιότερη που έχει ανακαλυφθεί στην Αυστραλία, εκτιμούν αρχαιολόγοι. Ανακαλύφθηκε στο βορειότερο σημείο της Αυστραλιανής ηπείρου και εικάζεται ότι είναι 40.000 ετών, δηλαδή χρονολογείται από τις πρώτες ημέρες του εποικισμού της ηπείρου, τότε που υπήρχαν τα Genyornis, τα πτηνά της παλαιολιθικής εποχής που έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τη σημερινή στρουθοκάμηλο.

"Οι λεπτομέρειες αυτής της ζωγραφικής αποδεικνύουν ότι ο δημιουργός της γνώριζε το ζώο πολύ καλά," δήλωσε ο αρχαιολόγος Μπεν Γκουν στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC. "Είτε η τοιχογραφία είναι τουλάχιστον 40.000 ετών, οπότε και η επιστήμη εκτιμά πως οι Genyornis εξαφανίστηκαν, ή διαφορετικά το συγκεκριμένο είδος έζησε πολύ περισσότερο από ότι εκτιμούσαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκουν είπε ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκαν οι απεικονίσεις των Genyornis στο Αρνχεμ Λαντ, έχουν βρεθεί και απεικονίσεις άλλων ζώων που πλέον έχουν εξαφανιστεί όπως οι λύκος της Τασμανίας, ο γιγαντιαίος μυρμηκοφάγος της Αυστραλίας και το γιγαντιαίο καγκουρό.

ΜΚ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr