Της ζήτησε να βάλει λουρί στο σκυλί της - Εκείνη κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε ότι «ένας μαύρος την απειλεί»

Της ζήτησε να βάλει λουρί στο σκυλί της - Εκείνη κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε ότι «ένας μαύρος την απειλεί» Facebook Twitter
Της ζήτησε να βάλει λουρί στο σκυλί της - Εκείνη κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε ότι «ένας μαύρος την απειλεί» (Christian Cooper)
0

Μια λευκή Αμερικανή κάλεσε την αστυνομία, όταν ένας μαύρος άνδρας της ζήτησε να βάλει λουρί στο σκύλο της στη Νέα Υόρκη.

Ο Κρίστιαν Κούπερ ζήτησε ευγενικά από την Έιμι Κούπερ (απλή συνωνυμία) να βάλει λουρί στον σκύλο της ο οποίος έτρεχε στο πάρκο στη Νέα Υόρκη.

Ο άνδρας ανησυχούσε ότι ενδεχομένως ο σκύλος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την άγρια ζωή στο Central Park.

Εκείνη αρνήθηκε και μάλιστα του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία και θα πει ότι «ένας μαύρος, αφροαμερικανός  απειλεί τη ζωή της».

Εκείνος δεν τη σταμάτησε και μάλιστα της είπε «παρακαλώ κάντο».

Η γυναίκα όντως κάλεσε την αστυνομία κάνοντας λόγο, σε αρκετά έντονο και αναστατωμένο ύφος, για έναν άνδρα αφροαμερικανό ο οποίος απειλεί τη ζωή της.

Ένα βίντεο όμως από το περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral τη Δευτέρα αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Η γυναίκα ζήτησε συγγνώμη αργότερα, λέγοντας ότι «αντέδρασε υπερβολικά». Αναγκάστηκε δε, να επιστρέψει τον σκύλο της σε κέντρο διάσωσης ζώων, μετά από ισχυρισμούς για σκληρότητα εναντίον του, καθώς φάνηκε να πνίγει το ζώο ενώ καλεί την αστυνομία.

Ο άντρας δημοσίευσε το βίντεο με το περιστατικό και δήλωσε πως η περίεργη ιστορία ξεκίνησε όταν παρατήρησε πως το σκυλί της Κούπερ έσκιζε με τα νύχια του κάποια φυτά σε μια περιοχή του Central Park που ονομάζεται Ramble.

«Κυρία, τα σκυλιά στο Ramble πρέπει να είναι πάντα με λουρί. Το σημάδι είναι ακριβώς εκεί» της είπε αλλά εκείνη αρνήθηκε να συγκρατήσει τον σκύλο της.

Ο άνδρας της είπε πως ανησυχεί ότι ο σκύλος θα καταστρέψει το βιότοπο στο Ramble, μια δημοφιλή περιοχή για παρατηρητές πουλιών.


Στη συνέχεια προσέφερε στον σκύλο μερικές λιχουδιές για να τον δελεάσει να απομακρυνθεί από την περιοχή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε ο άνδρας έβγαλε το κινητό του και άρχισε να τη βιντεοσκοπεί.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε επίσης στο Twitter από την αδελφή του Κρίστιαν Κούπερ, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στα κοινωνικά μέσα, καθώς πολλοί επισημαίνουν τον υψηλό αριθμό δολοφονιών μαύρων από την αστυνομία στις ΗΠΑ.

Ο εργοδότης της γυναίκας, Φράνκλιν Τέμπλτον διευθυντής σε εταιρεία επενδύσεων, την έθεσε σε αναστολή ενώ διερευνά το περιστατικό, λέγοντας στο Twitter ότι «δεν συγχωρούμε ρατσισμό οποιουδήποτε είδους».

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν έγιναν καταγγελίες ή συλλήψεις, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμό NBC.

«Ζούμε σε μια εποχή του Ahmaud Arbery, όπου οι μαύροι σκοτώνονται εξαιτίας των υποθέσεων, που κάνουν οι άνθρωποι για τους μαύρους και απλώς δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτό», δήλωσε ο Κρίστιαν Κούπερ στο NBC.

«Ζητώ ειλικρινά και ταπεινά συγνώμη σε όλους, ειδικά σε αυτόν τον άντρα, την οικογένειά του» δήλωσε στο δίκτυο η Έιμι Κούπερ.

Το περιστατικό την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουν όλοι την «πολυτέλεια» να σκέφτονται την αστυνομία ως «υπηρεσία προστασίας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM