Το Tinder κατηγορείται ότι χρεώνει περισσότερο τα γκέι άτομα για την premium υπηρεσία του

Το Tinder κατηγορείται ότι χρεώνει περισσότερο τα γκέι άτομα για την premium υπηρεσία του Facebook Twitter
0

Το Tinder χρεώνει τους νέους ομοφυλόφιλους χρήστες και άτομα άνω των 30 ετών έως και 48% περισσότερο για την premium υπηρεσία του, αποκαλύπτει έρευνα.

Τα ευρήματα προέρχονται από την έκθεση του “Which?”, μίας υπηρεσίας σχετικά με την προστασία των καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται πιθανή διάκριση και παραβίαση της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου από τη δημοφιλή πλατφόρμα γνωριμιών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η  υπηρεσία παρέπεμψε την έκθεσή της στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC) και στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO).

Τι έδειξαν τα ευρήματα

Το “Which?” ζήτησε από σχεδόν 200 χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ στο Tinder και να σημειώσουν τις τιμές που αναφέρονται για το Tinder Plus, ένα premium πακέτο με προνόμια, όπως απεριόριστα «Μου αρέσει».

Η έρευνα έδειξε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 29 ετών έπρεπε να πληρώσουν 60,15 £ κατά μέσο όρο για το Tinder Plus – 37% περισσότερα από τους straight χρήστες της ίδιας ηλικίας.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με την έρευνα, βρέθηκε ένα μέσο ποσό άνω του 10% (6,74 £) σε σύγκριση με τους αμφιφυλόφιλους χρήστες και περισσότερο από το 8% (5,28 £) σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους χρήστες.

Την ίδια στιγμή η έρευνα έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι χρήστες χρεώθηκαν περισσότερο από τους νεότερους , με αυτούς ηλικίας 30-49 ετών να πληρώνουν 48% περισσότερο και άνω των 50 ετών να πληρώνουν 46% περισσότερο.

«Κατηγορηματικά αναληθείς οι κατηγορίες»

Από την πλευρά του το Tinder διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ψευδείς πληροφορίες.

«Είναι κατηγορηματικά αναληθές ότι η δομή των τιμών μας κάνει διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», είπε ένας εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από Dailymail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ