Την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε- Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια 15 χρόνια μετά

Την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε- Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια 15 χρόνια μετά Facebook Twitter
Pixabay
0

Μια 19χρονη Ισπανίδα, που δόθηκε σε λάθος οικογένεια λίγες ώρες μετά τη γέννησή της, προσέφυγε κατά του τοπικού υπουργείου Υγείας και ζητάει αποζημίωση ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι από την εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή των δύο μωρών μεταξύ τους οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος». 

«Δεν γνωρίζουμε άλλες τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι τα συστήματα που εφαρμόζονται σήμερα θα απέτρεπαν την επανάληψη κάποιου τέτοιου λάθους.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, γεννήθηκε το 2002 στο νοσοκομείο Σαν Μιλάν δε Λογκρόνο. Περίπου πέντε ώρες νωρίτερα είχε έρθει στον κόσμο, στο ίδιο νοσοκομείο, ένα άλλο κοριτσάκι.

Τα δυο μωρά, που γεννήθηκαν την ίδια ημέρα, ζύγιζαν το ίδιο βάρος και ήταν αμφότερα κορίτσια. Αμέσως μετά την γέννησή τους και επειδή ήταν λιποβαρή μεταφέρθηκαν σε δύο διπλανές θερμοκοιτίδες. Από ανθρώπινο λάθος παραδόθηκαν σε λάθος γονείς μέχρι και το 2017, οπότε ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας.

Σύμφωνα με το larioja.com, το ένα κορίτσι μεγάλωσε σε δυσλειτουργική οικογένεια- την ανατροφή της είχε αναλάβει κατά κύριο λόγο η γυναίκα που πίστευε ότι ήταν γιαγιά της καθώς οι γονείς είχαν χωρίσει. Το άλλο κορίτσι είχε ομαλή ζωή.

Το λάθος αποκαλύφθηκε το 2017, αφού ο υποτιθέμενος πατέρας της, σε διαμάχη για το επίδομα διατροφής, ζήτησε να γίνει τεστ πατρότητας. Ο ίδιος επέμενε ότι δεν ήταν κόρη του και το δικαστήριο τον υποχρέωσε να κάνει τεστ DNA. Τότε διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι δεν είχε καμία συγγενική σχέση μαζί του, μετά από μήνες διαπιστώθηκε με επαναλαμβανόμενα τεστ DNA πως ούτε η μητέρα, ούτε η γιαγιά, είχαν συγγενική σχέση μαζί της.

Οι έρευνες των δικηγόρων της κατέληξαν στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε και εκεί διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί, καθώς επίσης ότι η βιολογική μητέρα της είχε πεθάνει το 2018. 

«Στην περίπτωση της πελάτισσάς μου, γεννήθηκε αργότερα αλλά την έδωσαν στη μητέρα που γέννησε το πρώτο παιδί», εξήγησε ο δικηγόρος Χοσέ Σάεθ Μόργκα στο κανάλι TVR. «Πρόκειται για τόσο κραυγαλέα αμέλεια που μιλά από μόνη της», πρόσθεσε.

Ο Μόργκα ζήτησε αποζημίωση από το υπουργείο Υγείας για την ανυπολόγιστη ψυχική οδύνη που υπέστη η 19χρονη από το λάθος. Το δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιώσει την ενήλικη – πλέον – καταγγέλλουσα με 215.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM