Την απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα καταδικάζει η Μογκερίνι

Την απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα καταδικάζει η Μογκερίνι Facebook Twitter
EPA
0

Την απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα καταδίκασε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.


Η κίνηση αυτή του Καράκας θα εμποδίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη λατινοαμερικανική χώρα, δήλωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Η κ. Μογκερίνι τόνισε μέσω ανακοίνωσής της ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρότατα το γεγονός ότι ασκούνται πιέσεις στον Γερμανό πρεσβευτή στο Καράκας να εγκαταλείψει τη χώρα».


«Το μοναδικό αποτέλεσμα μέτρων που παρακωλύουν τις διπλωματικές προσπάθειες είναι η κλιμάκωση των εντάσεων και η υπονόμευση μιας πολιτικής διεξόδου από την κρίση», υπογράμμισε.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Βενεζουέλας Ντάνιελ Κρίνερ, ένας από τους δυτικούς πρεσβευτές που είχε υποδεχθεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στο Καράκας, κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο για «ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις» της Βενεζουέλας και του ζητήθηκε χθες να εγκαταλείψει τη χώρα «μέσα σε 48 ώρες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ