Τίλερσον: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Τίλερσον: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση- σοκ του Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.


«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ έχουν πετύχει έναν φανταστικό απολογισμό αναφορικά με τις δικές τους εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να νιώθουμε υπερηφάνεια», ανέφερε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, σε σύντομες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που έκανε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


«Αυτό έγινε χωρίς τη συμφωνία του Παρισιού» που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2015 από 195 χώρες, σημείωσε ο Ρεξ Τίλερσον και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουμε τις προσπάθειές μας με στόχο τη μείωση αυτών των εκπομπών στο μέλλον». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να «κρατήσει στο μυαλό της αυτήν την προοπτική».


Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, φημολογείται πως αντιτίθετο στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμωνία του Παρισιού, ενώ η απουσία του ήταν αισθητή χθες, Πέμπτη, από τον Λευκό Οίκο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε την απόφασή του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM