Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με Πούτιν - Τι συζητήθηκε για Λιβύη

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με Πούτιν - Τι συζητήθηκε για Λιβύη Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η δέσμευση αυτή που αναλήφθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, διατυπώνεται μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι το αμερικανικό μέτρο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει τη χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, ακόμη κι αν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υποστήριξε σήμερα μέτρο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά την επίθεσή της στη Συρία και την αγορά των πυραύλων S-400.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και εξέφρασαν ανησυχία για τις συγκρούσεις στην περιοχή της Τρίπολης. Συμφώνησαν ότι "η εξομάλυνση της κατάστασης εκεί θα διευκολυνθεί από την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών στη Λιβύη".

Στην Άγκυρα, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο ομόλογός του της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα η οποία επικεντρώθηκε στη Συρία και στις διμερείς σχέσεις. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις διμερείς σχέσεις καθώς και στα περιφερειακά θέματα, πρωτίστως στην κατάσταση στη Συρία, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στις 22 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο Σότσι για να συμφωνήσουν σε ένα μνημόνιο κοινών επιχειρήσεων για την επίλυση της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία. Βάσει της συμφωνίας, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι Σύροι συνοριοφύλακες αναπτύχθηκαν την 23η Οκτωβρίου στις περιοχές που συνορεύουν με τη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ. Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την αποχώρηση των δυνάμεών τους έως τις 29 Οκτωβρίου.

Από την 1η Νοεμβρίου ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιούν αποστολές περιπολίας ανατολικά του Ευφράτη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM