Θρίλερ στο Έσεξ με τα 39 πτώματα στην καρότσα φορτηγού - Πού στρέφονται οι έρευνες

Θρίλερ στο Έσεξ με τα 39 πτώματα στην καρότσα φορτηγού - Πού στρέφονται οι έρευνες Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων στο κοντέινερ που μετέφερε ένα φορτηγό όχημα, στο Έσεξ, ενώ η υπόθεση προκάλεσε μούδιασμα την παγκόσμια κοινή γνώμη. 

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, η αστυνομία ύψωσε ένα πράσινο φράχτη γύρω από το όχημα. Πολλές από τις παρακείμενες επιχειρήσεις, μεταφορικές εταιρείες και εταιρείες logistics ως επί το πλείστον, διέκοψαν τις σημερινές τους εργασίες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το φορτηγό ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη Βρετανία από το Χόλιχεντ της Ουαλίας στις 19 Οκτωβρίου. Το λιμάνι εξυπηρετεί πάνω από δύο εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, ωστόσο η επιλογή αυτής της πύλης εισόδου θεωρείται από την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ως «ανορθόδοξη». 

Θρίλερ στο Έσεξ με τα 39 πτώματα στην καρότσα φορτηγού - Πού στρέφονται οι έρευνες Facebook Twitter
O οδηγός που συνελήφθη

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η ακριβής πορεία του φορτηγού, ωστόσο ειδικοί εκτιμούν πως είναι αδύνατο να έφυγε από την Ευρώπη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί φυσικός έλεγχος. 

Η πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Λονδίνο βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές Αρχές ώστε να αποσαφηνιστεί το πώς βρέθηκε η φορτηγό στην νοτιοανατολική Αγγλία με 39 πτώματα στο κοντέινερ που μετέφερε, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Η αστυνομία του Έσεξ επιβεβαίωσε ότι το φορτηγό προήλθε από τη Βουλγαρία, ωστόσο δεν έχει ακόμα γνωστό αν το όχημα είχε βουλγαρικές πινακίδες. 


Αποτροπιασμός Τζόνσον

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι η ταυτοποίηση των 39 πτωμάτων θα πάρει χρόνο ενώ έκανε γνωστό ότι πρόκειται για 38 ενηλίκους και έναν έφηβο.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ανέφερε πως το αρμόδιο υπουργείο συνεργάζεται με την αστυνομία για να αποσαφηνιστεί τι έχει συμβεί, ενώ National Crime Agency (NCA), που διερευνά εγκλήματα που αφορούν την διακίνηση μεταναστών και την εμπορία ανθρώπων ερευνά το κατά πόσο εγκληματικές οργανώσεις έπαιξαν ρόλο στην τραγωδία. 

Η Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της. «Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους». 

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε πως οι ιρλανδικές αρχές θα φέρουν σε πέρας κάθε έρευνα που είναι απαραίτητη, αν διαπιστωθεί πως το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως οι θάνατοι αυτοί είναι μια απίστευτη ανθρώπινη τραγωδία που απαιτεί απαντήσεις.

Το χρονικό 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 01:40, μετά από κλήση για ασθενοφόρο στο σημείο. Το φορτηγό εντοπίστηκε μέσα σε ένα βιομηχανικό πάρκο.  Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο.

 

Αστυνομικοί με λευκές φόρμες επιθεωρούσαν ένα μεγάλο λευκό κοντέινερ που βρίσκεται πάνω σ' ένα κόκκινο φορτηγό δίπλα σε αποθήκες στο βιομηχανικό πάρκο. Μέσω Twitter η αστυνομία του Έσεξ απευθύνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν για την υπόθεση να συνεισφέρουν με πληροφορίες. 

 

Με πληροφορίες από Guardian/ΒΒC/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη δίνει προθεσμία στο Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα επανέλθουν οι κυρώσεις

Διεθνή / Η Ευρώπη δίνει προθεσμία στο Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα επανέλθουν οι κυρώσεις

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δηλώνουν ότι χωρίς σαφή δέσμευση από το Ιράν, θα επαναφέρουν τα εμπάργκο που είχαν αρθεί πριν από 10 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σεξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά
LIFO NEWSROOM
Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM