Θύματα απάτης έπεσαν 11 φιλόζωοι που επέλεξαν να αγοράσουν κουτάβια από εταιρεία, μέσω αγγελιών που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. 

 

Λίγο καιρό αφότου οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν τα κατοικίδια, τα ζώα κατέληξαν, λόγω ασθενειών που έφεραν κατά την αγορά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για την υπόθεση. 

 

Παρά την εγγύηση αντικατάστασης που είχε προσφερθεί κατά την αγορά των τετράποδων από την εταιρεία, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν οικονομική ζημία που ξεπερνά τα 5.700 ευρώ, ποσό που κατέβαλαν οι φιλόζωοι για την αγορά, τη μεταφορά και τη θεραπευτική αγωγή των κουταβιών. 

 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 62 και 49 ετών, για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι ο 62χρονος είναι διαχειριστής της εταιρείας και κάτοχος των τραπεζικών λογαριασμών, ενώ ο 49χρονος είναι ο συνδρομητής των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την αγοραπωλησία.