Καρχαρίας σκότωσε κολυμβητή στο Σίδνεϊ - Η πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά έπειτα από έξι δεκαετίες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Θανάσιμη επίθεση καρχαρία σημειώθηκε στο Σίδνεϊ για πρώτη φορά εδώ και έξι δεκαετίες, με θύμα έναν κολυμβητή. 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σε τοπικό κανάλι την επίθεση του καρχαρία σε κολυμβητή, ο οποίος φορούσε στολή δύτη. «Κάποιος κολυμπούσε και ο καρχαρίας του επιτέθηκε κάθετα. Ακούσαμε μια κραυγή, γυρίσαμε και φαινόταν σαν να είχε πέσει ένα αυτοκίνητο στη θάλασσα. Είδαμε νερό να πετάγεται όταν ο καρχαρίας δάγκωνε τον άνθρωπο και υπήρχε παντού αίμα», δήλωσε ο Κρις Λίντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine. 

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας εκτίμησε ότι ο καρχαρίας είχε μήκος 4,5 μέτρα. Όταν έφτασαν εκεί οι διασώστες, το θύμα είχε υποστεί καταστροφικά τραύματα και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. Αυτή ήταν η πρώτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ από το 1963, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει δαπανήσει εκατομμύρια σε τεχνολογία, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι επιθέσεις καρχαριών στις ακτές της. Ανέπτυξε δίχτυα σε 51 παραλίες, όπως και drone και σταθμούς παρακολούθησης καρχαριών, που μπορούν να τους εντοπίσουν μέσω δορυφόρου και να στείλουν προειδοποίηση όταν εμφανιστεί κάποιος. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ