Θαλάσσια χελώνα παλεύει και νικά καρχαρία τίγρη στη δυτική Αυστραλία- Πλάνα από drone

Χελώνα παλεύει και νικά καρχαρία τίγρη στη δυτική Αυστραλία- Πλάνα από drone Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Πλάνα από drone απαθανάτισαν τη στιγμή που μια χελώνα καρέτα καρέτα νικάει έναν καρχαρία τίγρη στις ακτές μιας παραλίας στη Δυτική Αυστραλία.

Ο χειριστής του drone, Jack Garnett είπε στο Storyful ότι απαθανάτισε το βίντεο την τελευταία μέρα των οικογενειακών διακοπών του στην ακτή Winderabandi.

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν μερικές ασυνήθιστες πιτσιλιές νερού 50 μέτρα μακριά από την ακτή και στείλαμε το drone για να δούμε τι είναι», είπε στο πρακτορείο.

«Είπα αρχικά στα παιδιά να μην παρακολουθήσουν τη σύνδεση βίντεο με drone καθώς φαινόταν ότι ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης τριών μέτρων ήταν στη διαδικασία να φάει τον φτωχό κύριο Χελώνα, όπως είχαν ονομάσει την καρέτα καρέτα τα παιδιά».

Η χελώνα, ωστόσο, χρησιμοποίησε το καβούκι της για να κυλήσει πάνω από τον επιθετικό καρχαρία πολλές φορές, αποφεύγοντας αρκετές επιθέσεις του.

«Τα επόμενα 10 περίπου λεπτά, η οικογένειά μας ήταν πραγματικά έκπληκτη καθώς μαζευτήκαμε γύρω από την οθόνη ενθουσιασμένοι από μια μεγάλη μάχη μεταξύ του κυρίου Χελώνα και του καρχαρία», είπε ο Garnett.

Τελικά, ο «κύριος Χελώνας» χτύπησε την ουρά του καρχαρία και τον έδιωξε μακριά.

«Ήταν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα να τον δω να κολυμπάει κατά μήκος της ακτής στο τέλος».

Ο Garnett έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους που αναγνώρισαν την εφευρετικότητα της χελώνας ως «γνωστή συμπεριφορά» για το είδος.

Αναγνώρισαν επίσης ότι πρόκειται για θηλυκή χελώνα με βάση το σχήμα της ουράς της, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα και η κινητικότητά ήταν πλεονεκτήματα στη μάχη με τον καρχαρία.

Οι χελώνες καρέτα-καρέτα έχουν κατηγοριοποιηθεί ως απειλούμενα με εξαφάνιση στη Δυτική Αυστραλία σύμφωνα με τον νόμο του 1950 για τη διατήρηση της άγριας ζωής. Αναγνωρισμένα από τον καστανοκόκκινο χρωματισμό τους, ζυγίζουν συχνά πάνω από 200 κιλά.

«Μου είπαν ότι δεν είχα δει ποτέ πλάνα που να αποτύπωνε τόσο καθαρά μια τέτοια μάχη και συνήθως οι χελώνες δεν κερδίζουν», είπε ο Garnett.

«Είπαν ότι οι χελώνες αποκαλούνται στην καθομιλουμένη ως «θαλασσινά μπισκότα» για τον καρχαρία τίγρη, καθώς είναι ένα αγαπημένο γεύμα των κορυφαίων αρπακτικών».

Με πληροφορίες του NewYorkPost

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ