Θα απολυθούν 50 χιλιάδες απασχολούμενοι στο πορτογαλικό δημόσιο

Θα απολυθούν 50 χιλιάδες απασχολούμενοι στο πορτογαλικό δημόσιο Facebook Twitter
0

Σχέδιο για την απομάκρυνση 50 χιλιάδων υπαλλήλων από το Δημόσιο αναμένεται να υλοποιήσει η Πορτογαλία, με στόχο την επιπλέον μείωση των δημοσίων δαπανών.

Οι 50 χιλιάδες υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν είναι συμβασιούχοι , από το σύνολο των 80 χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίοι απασχολούνται στο δημόσιο τομέα.

Ακόμη θα αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους από τα 63 στα 65 χρόνια.

Επίσης, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι που λείπουν λόγω ασθένειας θα χάσουν το σύνολο των αποδοχών στις τρεις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, και μέχρι την τριακοστή ημέρα της απουσίας, θα έχουν μια μείωση κατά 10% του ακαθάριστου μισθού.

Παρά την πιστή εφαρμογή των μέτρων της Τρόικα η ύφεση θα φτάσει το 3% για το 2012 και παρά τις προβλέψεις του ΔΝΤ για μικρή ανάπτυξη  0,3% το 2013, τελικώς αναμένεται η Πορτογαλία να ακολουθήσει υφεσιακή πορεία  και το επόμενο έτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ