Τελικά η γυναίκα που ξεκίνησε το MeToo στη Γαλλία, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση

Τελικά η γυναίκα που ξεκίνησε το MeToo στη Γαλλία, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση Facebook Twitter
Η Sandra Muller δήλωσε ότι ο Eric Brion την είχε ταπεινώσει με σεξουαλικά σχόλια σε ένα περιστατικό, αλλά τελικά το δικαστήριο καταδίκασε αυτήν μετά από μήνυση
4

Μια γυναίκα που ξεκίνησε την γαλλική εκδοχή της εκστρατείας #MeToo για να εκθέσει την καταχρηστική συμπεριφορά ανδρών κρίθηκε ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση ενός στελέχους μέσων ενημέρωσης τον οποίο κατηγόρησε για «αηδιαστικά και σεξιστικά σχόλια».

Η Sandra Muller δήλωσε ότι ο Eric Brion την είχε ταπεινώσει με σεξουαλικά σχόλια σε ένα περιστατικό στις Κάννες το 2012. Ωστόσο καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 15.000 ευρώ και 5.000 ευρώ σε νομικά έξοδα και υποχρεώνεται να διαγράψει ένα tweet για τον άντρα που κατηγόρησε. 

Η Muller, δημοσιογράφος που εδρεύει στις ΗΠΑ, δεσμεύθηκε να προσφύγει κατά της απόφασης και αποκάλεσε την ετυμηγορία ένα βήμα προς τα πίσω ενάντια στη δύναμη ενός κινήματος, ενώ είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα. 

Η Muller ξεκίνησε ένα hashtag στα γαλλικά τον Οκτώβριο του 2017, με το όνομα #balancetonporc (ξεμπροστιάστε το γουρούνι), το οποίο κάλεσε τις γυναίκες να κατονομάζουν και να ντροπιάζουν τους άνδρες ως μέρος του κινήματος #MeToo. Σε μια δημοσίευση στο Twitter, η Muller ανέφερε ότι ο Brion της είπε: «Έχεις μεγάλα στήθη. Είσαι ο τύπος μου. Θα σου φέρνω οργασμό όλη τη νύχτα».

Τελικά η γυναίκα που ξεκίνησε το MeToo στη Γαλλία, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση Facebook Twitter
Ο Eric Brion

Ο Brion, σύμβουλος στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και πρώην επικεφαλής του τηλεοπτικού καναλιού Equidia, αναγνώρισε ότι έκανε ακατάλληλα σχόλια, αλλά, είπε πως είχε ζητήσει συγνώμη με sms την επόμενη μέρα. Ωστόσο, υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, υποστηρίζοντας ότι το tweet της Muller τον απεικόνισε λανθασμένα ως δράστη σεξουαλικού αδικήματος και ότι η δημοσιότητα γύρω από το περιστατικό είχε καταστρέψει την καριέρα του.


Η νομική ομάδα του Brion υπερασπίστηκε το «δικαίωμά του να φλερτάρει». Η Muller με τη σειρά της υποστήριξε πως υπερασπίστηκε το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης και είπε ότι το tweet της σήμαινε ότι οι σεξιστικές προσβολές ήταν κάτι σοβαρό. Το μήνυμά της οδήγησε σε έκρηξη δημοσίευσης ιστοριών περί παρενόχλησης. Σε μια στήλη στη Le Monde το 2017, ο Brion παραδέχτηκε ότι έκανε ανάρμοστα σχόλια στην Muller αλλά δήλωσε πως είχε πιει και πως αυτό έγινε μόνο μία φορά. «Μου άρεσε. Της το είπα έτσι, με βαρύ τρόπο. Και μόνο μία φορά, πρέπει να επισημάνω. Επαναλαμβάνω τη συγνώμη μου», αναφέρει μεταξύ άλλων αλλά κατηγορεί την Muller ότι «σκόπιμα δημιούργησε ασάφεια για το τι συνέβη» συνδέοντας το σχόλιό του με την υπόθεση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνστιν.

Ο Brion υποδέχτηκε την ετυμηγορία με  ανακούφιση και επιβεβαιώνει ότι ποτέ δεν παρενόχλησε τη Sandra Muller, δήλωσε ο δικηγόρος του, Nicolas Benoit, στο AFP.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Διεθνή / Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Λέγεται Κέιτλιν Μπέρναρντ, είναι γυναικολόγος, ανέλαβε την πολυσυζητημένη περίπτωση άμβλωσης μίας 10χρονης εγκύου, επιζώσας βιασμού: τώρα η περίπτωσή της χρησιμοποιείται για να τρομοκρατηθεί κάθε ευσυνείδητος γυναικολόγος στις ΗΠΑ
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ