Τεχεράνη σχεδιάζει να προσφέρει κίνητρα σε ξένους επενδυτές

Τεχεράνη σχεδιάζει να προσφέρει κίνητρα σε ξένους επενδυτές Facebook Twitter
EPA
0

Οικονομικά και φορολογικά κίνητρα σχεδιάζει να προσφέρει το Ιράν σε ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να αναλάβουν την υλοποίηση αδρανών κρατικών προγραμμάτων και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ιρανικής οικονομίας, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των κρατικών ΜΜΕ.

Ο σχεδιασμός αυτός γίνεται καθώς το Ιράν είναι ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπο με αμερικανικές κυρώσεις, αλλά και την αποχώρηση αρκετών ξένων εταιριών.

Τον Μάιο, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τις άλλες χώρες ότι θα πρέπει να σταματήσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τις 4 Νοεμβρίου ή σε αντίθεση περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωπες με αμερικανικά οικονομικά μέτρα.

Το οικονομικό σχέδιο του Ιράν δίνει έμφαση στην καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων κι εμφανίζεται να έχει ως στόχο την αποκλιμάκωση της ανησυχίας, για την απόφαση που πήραν οι ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ