Ταξιδεύοντας γρήγορα και με στυλ

Ταξιδεύοντας γρήγορα και με στυλ Facebook Twitter
0

Κόκκινο, πολύ γρήγορο και υπερπολυτελές είναι το καινούριο ιταλικό τρένο Italo που θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2012 στους Ιταλικούς σιδηρόδρομους σύμφωνα με την ιταλική εφημείδα La stampa. Οι Ιταλοί το λένε και Italο, η Ferrari των γρήγορων τρένων, μια και μέτοχος στην νέα ιδιωτική εταιρία σιδηροδρόμων της χώρας αλλά και πρώτης στην Ευρώπη, NTV (Nuovo Trasporto Viaggiatori), είναι ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντεστέλο, πρόεδρος της θρυλικής εταιρίας Ferrari. Συμμέτοχος και φίλος του Μοντετσέλο είναι και ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς μάρκας Tod's, Ντιέγκο ντε λα Βάλε.

Το τρένο Italo, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2012, θα ταξιδεύει στην τελική ταχύτητα των 360 χιλιομέτρων ανά ώρα και πολλοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί σε ένα σοβαρό ανταγωνιστή της Trenitalia, της κρατικής εταιρείας τρένων της Ιταλίας.


Στους πλέον πολυτελείς συρμούς του Italo, στις θέσεις Club, θα υπάρχουν μόνο 19 καθίσματα αλλά και ιδιωτικά σαλόνια, ατομικές οθόνες τηλεόρασης και τα γεύματα που θα σερβίρονται τα αναλαμβάνει η ιταλική εταιρεία γκουρμέ τροφίμων, Eataly. Ακριβώς πίσω από την κατηγορία Club θα είναι η First, όπου τα καθίσματα θα είναι επίσης μεγάλα και θα υπάρχει η δυνατότητα για εξατομικευμένα μενού, ενώ ακολουθούν οι κατηγορίες Relax και Smart με λιγότερα προνόμια και πιο λογικές τιμές εισιτηρίου για τους επιβάτες τους, που θα απολαμβάνουν παρ’ όλα αυτά την δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες στο ειδικό βαγόνι-κινηματογράφος.

Η NTV σχεδιάζει να πραγματοποιεί αρχικά μέχρι 50 δρομολόγια την ημέρα με ένα στόλο είκοσι πέντε τρένων που θα συνδέουν το Τορίνο, μέσω Μιλάνου, Ρώμης και Νάπολης, και θα καταλήγουν στο Σαλέρνο. Η εταιρία σχεδιάζει ήδη να έχει παρουσία και στην επικερδή γραμμή Βενετίας - Ρώμης. Οι ανέσεις που θα προσφέρει ο στόλος της NTV κάνουν τους επικεφαλής της εταιρείας να εκτιμούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μερίδιο αγοράς της τάξης του 20% στην Ιταλία. Αν και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο, εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι έχουν αντιγράψει το κλιμακωτό σύστημα χρεώσεων των αεροπορικών εταιριών προσφέροντας εκπτώσεις σε όσους πραγματοποιούν νωρίς κρατήσεις και επιλέγουν ώρες μη αιχμής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM