Tate Modern: Στη φυλακή για 15 χρόνια ο έφηβος που έριξε εξάχρονο από πλατφόρμα

Tate Modern: Στη φυλακή για 15 χρόνια ο έφηβος που έριξε εξάχρονο από πλατφόρμα Facebook Twitter
Ο Βρετανός έφηβος παραδέχθηκε ότι έσπρωξε έναν 6χρονο Γάλλο από την εξέδρα παρατήρησης, στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο
0

Ένας έφηβος που έριξε ένα εξάχρονο παιδί από μια πλατφόρμα παρατήρησης στη γκαλερί Tate Modern στο Λονδίνο, θα φυλακιστεί για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ο Jonty Bravery ομολόγησε την ενοχή του για απόπειρα δολοφονίας, μετά το σοκαριστικό περιστατικό τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Τότε ήταν ανήλικος και το όνομά του δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά η υπόθεση είχε γίνει πρωτοσέλιδο και είδηση σε όλο τον πλανήτη.

Το αγόρι από τη Γαλλία έκανε διακοπές με την οικογένειά του όταν δέχθηκε τη επίθεση και επέζησε από πτώση 30 μέτρων, αλλά, υπέστη τραυματισμούς που θα του αφήσουν προβλήματα δια βίου. Υπέφερε από εγκεφαλική αιμορραγία και είχε σπασμένα οστά ενώ μέχρι και σήμερα μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο εξάχρονος θα χρειαστεί 24ωρη φροντίδα και υποστήριξη τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Η δικαστής Justice McGowan είπε: «Ο φόβος που πρέπει να είχε βιώσει και ο τρόμος που ένιωθαν οι γονείς του είναι πέρα από τη φαντασία. Σκοπεύατε να σκοτώσετε κάποιον εκείνη την ημέρα. Σχεδόν σκοτώσατε αυτό το εξάχρονο αγόρι».

Tate Modern: Στη φυλακή για 15 χρόνια ο έφηβος που έριξε εξάχρονο από πλατφόρμα Facebook Twitter
To σημείο της πτώσης του εξάχρονου

Ο Bravery, 18 ετών, από το Λονδίνο, παρακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης μέσω βίντεο από την κλινική στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με τον Guardian o 18χρονος είχε ιστορικό βίας αλλά του επέτρεπαν να φύγει από το σπίτι χωρίς επίβλεψη για έως και τέσσερις ώρες κάθε φορά. 

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι τη στιγμή του συμβάντος, ο δράστης είπε ότι το έκανε επειδή ήθελε να εμφανιστεί στις τηλεοπτικές ειδήσεις. Οι μάρτυρες είπαν ότι έδειχνε ήρεμος, χωρίς κανένα συναίσθημα, καθώς έριξε το αγόρι από την πλατφόρμα.

Η απόφαση για φυλάκιση του Bravery πάρθηκε παρά το γεγονός ότι εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας είπαν στο δικαστήριο ότι θα έπρεπε να κρατηθεί σε νοσοκομείο.

Ο 18χρονος αρχικά προσπάθησε να πραγματοποιήσει την επίθεσή του στο Shard, το ψηλότερο κτίριο της Βρετανίας, και αργότερα αποκάλυψε σε έναν ψυχίατρο ότι είχε προγραμματίσει από πολύ νωρίτερα και ερευνούσε τον ευκολότερο τρόπο να σκοτώσει κάποιον.

Η οικογένεια του θύματος είπε: «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν τη φρίκη και τον φόβο που έχουν φέρει οι πράξεις του σε εμάς και στο γιο μας, ο οποίος έξι μήνες μετά, αναρωτιέται γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM