No.1

Taste Atlas: Ελληνικό το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο

Taste Atlas: Ελληνικό το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Taste Atlas
0

Το Taste Atlas ανανέωσε πρόσφατα τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο και πλέον δίνει την πρώτη θέση σε μια ελληνική νοστιμιά: Το σαγανάκι.

Σύμφωνα με τους χρήστες του Taste Atlas, το σαγανάκι είναι το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο, με βαθμολογία 4,6, με άριστα το πέντε. 

«Το σαγανάκι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό ορεκτικό όπου διάφορα λαχανικά, κρέατα ή θαλασσινά, όπως γαρίδες ή μύδια, τυλίγονται σε τυρί και στη συνέχεια τηγανίζονται ή τσιγαρίζονται. Το τυρί μπορεί να παρασκευαστεί και μόνο του, χωρίς κανένα συνοδευτικό. Στη συνέχεια ψήνεται στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει την χαρακτηριστική χρυσαφένια κρούστα του και σερβίρεται στο λεγόμενο σαγκάνι, ένα μικρό τηγάνι με δύο λαβές στο οποίο τηγανίστηκε.

Taste Atlas: Ελληνικό το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Taste Atlas

Παλαιότερα, η λέξη σαγανάκι αναφερόταν σε μια μέθοδο καρύκευσης του ντόπιου τυριού από Έλληνες αγρότες, οι οποίοι τηγανίζουν διάφορες ποικιλίες τυριού όπως φέτα, κεφαλοτύρι ή μανούρι. Ενώ οι τοπικές παραλλαγές του πιάτου περιλαμβάνουν τη χρήση τυριού φορμαέλα στην Αράχωβα και χαλούμι στην Κύπρο, το τυρί που χρησιμοποιείται σε ένα τυπικό ελληνικό σαγανάκι είναι συνήθως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα πρόβειου γάλακτος ή οποιοδήποτε άλλο σφιχτό τυρί που λιώνει καλά χωρίς να χάσει το σχήμα του», αναφέρει η ιστοσελίδα για το σαγανάκι.

Το Taste Atlas είναι αναγνωρισμένο ως ένας εξαιρετικά δημοφιλής βιωματικός ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για το φαγητό. Συνηθίζει να σταχυολογεί πιάτα, ποτά, ροφήματα και γεύσεις από όλον τον κόσμο, σε διάφορες παραλλαγές, ενώ οι χρήστες του ψηφίζουν με βάση τις προτιμήσεις τους.

Τη δεκάδα με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο ολοκληρώνουν: 
#2 Προβολέτα, Αργεντινή
#3 Σβρλίσκι Μπελμούζ, Σερβία
#4 Κάτσιο ε πέπε, Ιταλία
#5 Καχαπούρι, Γεωργία
#6 Μπανίτσα σας σιρένε, Βουλγαρία
#7 Φοκάτσια κον φορμάτζιο, Ιταλία
#8 Αζαρούλι καχαπούρι, Γεωργία
#9 Φοντί, Γαλλία
#10 Κεσαντίγια, Μεξικό

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM