Taste Atlas: Στα 25 καλύτερα πρωινά, μία επιλογή είναι ελληνική

Taste Atlas: Στα 25 καλύτερα πρωινά, μία επιλογή είναι ελληνική Facebook Twitter
0

Μεταξύ των 25 καλύτερων πρωινών στον κόσμο, μία επιλογή είναι ελληνική: Πρόκειται για τη μπουγάτσα Σερρών, που κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων πιάτων για την αρχή της ημέρας στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas.

Το Taste Atlas, ένας εξαιρετικά δημοφιλής βιωματικός ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για το φαγητό, συνηθίζει να σταχυολογεί πιάτα και γεύσεις από όλον τον κόσμο. Χθες Τρίτη, ανανεώθηκε η λίστα του Taste Atlas για τις καλύτερες επιλογές πρωινού γεύματος στον κόσμο - και μία από αυτές είναι η μπουγάτσα των Σερρών. Ωστόσο, με βάση τις επιλογές των χρηστών, η μπουγάτσα δεν βρίσκεται παρά στην 11η θέση της λίστας. 

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές επιλογές. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό ρολό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην επιλογή του οδηγού για τη μπουγάτσα.

Taste Atlas: Στα 25 καλύτερα πρωινά, μία επιλογή είναι ελληνική Facebook Twitter

Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε τις εξής επιλογές: 

1. Καβαλτί, Τουρκία: Το πρωινό στα τουρκικά λέγεται καβαλτί και συνήθως αποτελείται από μεγάλη ποικιλία από πιάτα και πολλές γεύσεις, υφές και κατηγορίες τροφίμων. Το τραπέζι είναι στολισμένο με γλυκά και αλμυρά είδη, τυριά, ελιές, λαχανικά, τοπικά ψωμιά, αυγά, ακόμα και μπακλαβά ή άλλα γλυκά αρτοσκευάσματα, που συνοδεύονται από ζεστά ροφήματα όπως το τούρκικο τσάι.

2. Τζιανμπίνγκ, Κίνα: Πρόκειται για ενός είδους τηγανίτα που φτιάχνουν στην Κίνα και πωλείται και ως street food. Είναι λεπτή και αλμυρή, μοιάζει με κρέπα που και γεμίζεται με συστατικά όπως φρέσκα κρεμμυδάκια, πίκλες μουστάρδας, ραπανάκια , κρεμμύδια, κόλιαντρο ή ακόμα και πρωτεΐνη όπως κινέζικο λουκάνικο ή κοτόπουλο.

3. Πάο ντε Κουέλιο, Βραζιλία: Κυριολεκτικά σημαίνει τυρόψωμο και έχει τις ρίζες του στις γαστρονομικές εφευρέσεις των Αφρικανών σκλάβων που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή του υπολείμματα του φυτού της μανιόκας.

4. Ρότι Κανάι, Μαλαισία: Παραδοσιακό τηγανητό ψωμί φτιαγμένο με αλεύρι, νερό, αυγά και λίπος ινδικής προέλευσης. Η ζύμη διπλώνεται επανειλημμένα, έτσι το τελικό προϊόν έχει πολυεπίπεδη υφή, απαλό εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό στρώμα.

5. Τζελνίκ, Βόρεια Μακεδονία: Παραδοσιακή πίτα που γεμίζεται με μια ποικιλία από διαφορετικά υλικά όπως τυρί, σπανάκι, αυγά, κρέας, πράσα ή λάχανο. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το ζέλνικ πρέπει να αλείφεται με βούτυρο και λάδι πριν το ψήσιμο, ώστε η πίτα να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

6. Κομπλέτ Λεπίνια, Σερβία: Παραδοσιακό ψωμί που κόβεται στη μέση, επικαλύπτεται με παχύρρευστη κρέμα και ολοκληρώνεται με ένα αυγό.

7. Μπεϊράν Τσόρμπασι, Τουρκία: Ένα είδος καυτερού πατσά.

8. Κρουασάν, Γαλλια

9. Μπουρέκ, Βοσνία Ερζεγοβίνη: Αποτελείται από στρώσεις φύλλου γεμισμένες με διάφορα αλμυρά συστατικά.

10. Κατμέρ, Τουρκία: Παραδοσιακή ζύμη, μπορεί να είναι αλμυρό ή γλυκό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM