Συρία: Σκοτώθηκαν άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες -59 νεκροί έως τώρα στην Ιντλίμπ

Συρία: Σκοτώθηκαν άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες -59 νεκροί έως τώρα στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
Άλλοι 2 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ (Φωτογραφία αρχείου EPA)
1

Δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ενώ έξι τραυματίστηκαν.


Ο συριακός στρατός έκανε επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων. Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν και εξακολουθούν να πλήττουν στόχους του συριακού στρατού, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Πλέον, ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ ανέρχεται σε 59, τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, την τελευταία εβδομάδα έχουν καταρριφθεί 3 συριακά πολεμικά αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150 άρματα μάχης.


Ρωσία: Η Τουρκία συνεργάζεται με τρομοκράτες


Από την πλευρά της, η Ρωσία κατηγόρησε ξανά σήμερα την Τουρκία ότι συνεργάζεται με τρομοκρατικές ομάδες στην Ιντλίμπ και ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.


«Οι οχυρές θέσεις των τρομοκρατών έχουν πρακτικά ενωθεί με αυτές του στρατού της Τουρκίας στην Ιντλίμπ. Οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο της βάσης Χμάιμιμ που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία είναι πλέον καθημερινές», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στη Συρία.


Τεράστιες περιοχές μη κατοικήσιμες


Την ίδια ώρα, εξαιτίας των συγκρούσεων στη βορειοδυτική Συρία, τεράστιες περιοχές στην Ιντλίμπ έχουν καταστεί μη κατοικήσιμες για τους αμάχους, που έχουν εκτοπιστεί μαζικά σε μια ολοένα και μικρότερη περιοχή και ζουν σε άθλιες συνθήκες.


Αυτά επισημαίνει έκθεση του κέντρου ερευνών Harvard Humanitarian Initiative, που ανέλυσε δορυφορικές εικόνες από πόλεις και καταυλισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Στις περιοχές που εξετάστηκαν οι ερευνητές εκτίμησαν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των κτιρίων έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχει καταστραφεί», αναφέρει σε ανακοίνωση το HII. «Μετά τη φυγή της πλειονότητας των κατοίκων των περιοχών αυτών, πριν ή στη διάρκεια της επίθεσης, οι καταστροφές σπιτιών και ζωτικής σημασίας υποδομών κατέστησαν σχεδόν αδύνατη την επιστροφή των οικογενειών στο άμεσο μέλλον», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι δορυφορικές εικόνες που αναλύονται στην έκθεση δείχνουν επίσης αγροκτήματα να μετατρέπονται μέσα σε μερικούς μήνες σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, όπως και πόλεις και χωριά κατεστραμμένα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, dpa

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια