Συρία: Σκοτώθηκαν άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες -59 νεκροί έως τώρα στην Ιντλίμπ

Συρία: Σκοτώθηκαν άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες -59 νεκροί έως τώρα στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
Άλλοι 2 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ (Φωτογραφία αρχείου EPA)
1

Δύο ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ενώ έξι τραυματίστηκαν.


Ο συριακός στρατός έκανε επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων. Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν και εξακολουθούν να πλήττουν στόχους του συριακού στρατού, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Πλέον, ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ ανέρχεται σε 59, τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, την τελευταία εβδομάδα έχουν καταρριφθεί 3 συριακά πολεμικά αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150 άρματα μάχης.


Ρωσία: Η Τουρκία συνεργάζεται με τρομοκράτες


Από την πλευρά της, η Ρωσία κατηγόρησε ξανά σήμερα την Τουρκία ότι συνεργάζεται με τρομοκρατικές ομάδες στην Ιντλίμπ και ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.


«Οι οχυρές θέσεις των τρομοκρατών έχουν πρακτικά ενωθεί με αυτές του στρατού της Τουρκίας στην Ιντλίμπ. Οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο της βάσης Χμάιμιμ που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία είναι πλέον καθημερινές», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στη Συρία.


Τεράστιες περιοχές μη κατοικήσιμες


Την ίδια ώρα, εξαιτίας των συγκρούσεων στη βορειοδυτική Συρία, τεράστιες περιοχές στην Ιντλίμπ έχουν καταστεί μη κατοικήσιμες για τους αμάχους, που έχουν εκτοπιστεί μαζικά σε μια ολοένα και μικρότερη περιοχή και ζουν σε άθλιες συνθήκες.


Αυτά επισημαίνει έκθεση του κέντρου ερευνών Harvard Humanitarian Initiative, που ανέλυσε δορυφορικές εικόνες από πόλεις και καταυλισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Στις περιοχές που εξετάστηκαν οι ερευνητές εκτίμησαν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των κτιρίων έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχει καταστραφεί», αναφέρει σε ανακοίνωση το HII. «Μετά τη φυγή της πλειονότητας των κατοίκων των περιοχών αυτών, πριν ή στη διάρκεια της επίθεσης, οι καταστροφές σπιτιών και ζωτικής σημασίας υποδομών κατέστησαν σχεδόν αδύνατη την επιστροφή των οικογενειών στο άμεσο μέλλον», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι δορυφορικές εικόνες που αναλύονται στην έκθεση δείχνουν επίσης αγροκτήματα να μετατρέπονται μέσα σε μερικούς μήνες σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, όπως και πόλεις και χωριά κατεστραμμένα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, dpa

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια