Ιντλίμπ: Κατάρριψη συριακού μαχητικού από τουρκικό F-16

Ιντλίμπ: Κατάρριψη συριακού μαχητικού από τουρκικό F-16 Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου
0

Μαχητικό αεροσκάφος του συριακού καθεστώτος κατερρίφθη σήμερα από F-16 των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπου σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις.

Την κάταρριψη του αεροσκάφους ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για το τρίτο συριακό αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την Κυριακή από την τουρκική αεροπορία. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε επιβεβαιώσει λίγο νωρίτερα ότι συριακό μαχητικό αεροσκάφος έγινε σήμερα στόχος των τουρκικών δυνάμεων, χωρίς να διευκρινίσει εάν κατερρίφθη.

Επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία 

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ μεταβαίνει σήμερα και αύριο, Τετάρτη, στην Άγκυρα για συνομιλίες σε «υψηλό επίπεδο» σχετικά με την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε η ΕΕ σε ανακοίνωση. Ο Μπορέλ, ο οποίος συνοδεύεται από τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς, θα συνομιλήσει με τούρκους αξιωματούχους για τις «ανθρωπιστικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό» που έχει η σύγκρουση στη Συρία, «καθώς και η κατάσταση των σύρων προσφύγων στην Τουρκία».

«Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Άγκυρα, θα συναντήσουν συνομιλητές υψηλού επιπέδου από τις τουρκικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται πριν από μια συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ζάγκρεμπ υπό την προεδρία του Μπορέλ, στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα είναι οι εντάσεις με την Τουρκία και η σύγκρουση στη Συρία. Ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την Παρασκευή την ανησυχία του για έναν «κίνδυνο μείζονος διεθνούς στρατιωτικής σύγκρουσης» στη Συρία.

Ο επίτροπος Λέναρτσιτς θα συνεχίσει από την πλευρά του την παραμονή του στην Τουρκία επισκεπτόμενος «εγκαταστάσεις για πρόσφυγες στην Γκαζιαντέπ (νοτιοανατολική Τουρκία)». Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες, Δευτέρα, την Ευρώπη «να επωμισθεί το μερίδιό της από το βάρος» της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων από τη Συρία, αφού τους άνοιξε τις πόρτες προς τη Γηραιά Ήπειρο επιδιώκοντας να λάβει περισσότερη δυτική υποστήριξη στη Συρία. «Από τότε που ανοίξαμε τα σύνορά μας, ο αριθμός αυτών που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφθασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα είναι εκατομμύρια», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM