Συρία: Νέα επιχείρηση εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου- Ελπίδες για κατάπαυση του πυρός και σε άλλες περιοχές

Συρία: Νέα επιχείρηση εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου- Ελπίδες για κατάπαυση του πυρός και σε άλλες περιοχές Facebook Twitter
0

Νέα συμφωνία επετεύχθη για την απομάκρυνση των άμαχων πληθυσμών από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, μετά το πάγωμα της διαδικασίας χθες λόγω των απαιτήσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να εκκενωθούν ταυτόχρονα και τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών αλ-Φαρούκ Αμπου Μπακρ, μιλώντας σήμερα από το Χαλέπι στο τηλεοπτικό κανάλι "al-Arabiya al-Hadath" τόνισε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την εκκένωση δύο σιιτικών χωριών, που έχουν περικυκλωθεί από τους αντάρτες, την απομάκρυνση τραυματικών από δύο πόλεις που έχουν περικυκλωθεί από κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, αλλά και την πλήρη εκκένωση των περιοχών που βρίσκονται στα ανατολικά του Χαλεπίου.


Αξιωματούχος της συριακής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι η επιχείρηση εκκένωσης του Χαλεπίου θα συνεχιστεί, παράλληλα με την εκκένωση άλλων τεσσάρων πόλεων και χωριών, που τελούν υπό πολιορκία.

Ένα κομβόι οχημάτων κινείται από το Χαλέπι προς τα πολιορκημένα χωριά, αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με ΜΜΕ που μεταδίδει αμυντικές ειδήσεις και τελεί υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τους υπουργούς των Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν, με τους οποίους και συζήτησε τις εξελίξεις στην πολεμική κατάστασης της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ στη Μόσχα.

Η επιχείρηση εκκένωσης των ανταρτών που μάχονται τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου στη Συρία, ανοίγει νέες προοπτικές για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και σε άλλες περιοχές της αναφερόμενης χώρας, αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στη Μόσχα.

Χιλιάδες είναι οι άμαχοι που περιμένουν να βρουν τρόπο να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη, βιώνοντας το σφοδρό κρύο και την πείνα. Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Στέφαν ντε Μιστούρα, υπολογίζεται ότι παραμένουν στις περιοχές αυτές περίπου 40.000 άμαχοι και περίπου 1.500-5.000 μαχητές της αντιπολίτευσης μαζί με τις οικογένειες τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι είναι και πολλά παιδιά, που περνούν τις νύχτες μέσα σε κατεστραμένα κτίρια, περιμένοντας το επόμενο κύμα βομβαρδισμών.

Οι εναπομείναντες άμαχοι, έχουν ελάχιστο πόσιμο νερό, έλλειψη τροφίμων και κοιμούνται ακόμα και στο χώμα υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους -6 βαθμούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM