Συρία: 16 νεκροί από βομβαρδισμό σε κηδεία στη Δαμασκό

Συρία: 16 νεκροί από βομβαρδισμό σε κηδεία στη Δαμασκό Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, ανάμεσα τους δύο γυναίκες, από βομβαρδισμό των δυνάμεων του συριακού στρατού εναντίον μιας κηδείας σε συνοικία της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

«Επτά ρουκέτες και αρκετοί οβίδες» έπληξαν την Καμπούν, μια συνοικία στα βορειοανατολικά όρια της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφερε η ΜΚΟ.

 

«Ο βομβαρδισμός είχε στόχο μια κηδεία», τόνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε αρχικό του απολογισμό, το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για εννέα νεκρούς, αλλά ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε καθώς πολλοί τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματα τους.

 

«Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

 

Το καθεστώς και οι αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας στην Καμπούν το 2014, αλλά οι βίαιες συγκρούσεις δεν σταμάτησαν και η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει στόχος βομβαρδισμών από τις συριακές δυνάμεις.

 

Παράλληλα, τρεις άμαχοι, ανάμεσα τους δύο νεαρά αδέρφια, σκοτώθηκαν χθες από επιδρομές αεροσκαφών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολιορκημένη συνοικία αλ Ουάερ, την τελευταία περιοχή της πόλης Χομς που τελεί υπό τον έλεγχο ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 

Οι αντιμαχόμενες πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία εκεχειρίας τον Δεκέμβριο του 2015 στην περιοχή, επιτρέποντας την αποχώρηση εκατοντάδων αμάχων και μαχητών.

 

Σε περίπου έξι χρόνια, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 310.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM