Σύνοδος ΟΗΕ: Ηγέτες όλου του κόσμου, αλλά όχι ο Τραμπ, θα εκθέσουν τα σχέδιά τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Σύνοδος ΟΗΕ: Ηγέτες όλου του κόσμου, αλλά όχι ο Τραμπ, θα εκθέσουν τα σχέδιά τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής Facebook Twitter
0

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένεται να εκθέσουν σήμερα τα νέα σχέδια που κάνουν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην ειδική σύνοδο κορυφής για το Κλίμα που θα γίνει στη Νέα Υόρκη ενόψει της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται μεταξύ αυτών που θα απευθυνθούν στην σύνοδο κορυφής, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ απουσιάζει από τον κατάλογο των ομιλητών. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μετάσχει σε εκδήλωση για την ανεξιθρησκία που θα γίνει επίσης σήμερα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τους πολιτικούς ηγέτες και τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που θα μετάσχουν "να φέρουν σχέδια κι όχι λόγους" μαζί τους στην σύνοδο για το Κλίμα, προτρέποντάς τους να δεσμευτούν για την εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και την επιβράδυνση της ανόδου των θερμοκρασιών παγκοσμίως.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ενέπνευσε ένα παγκόσμιο κίνημα με επικεφαλής μαθητές το οποίο αξιώνει από αυτούς που χαράσσουν πολιτική να εφαρμόσουν συγκεκριμένες λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, θα μετάσχει σε έναν "διάλογο της νεολαίας" στον οποίο θα μετάσχουν επίσης ο Γκουτέρες και άλλοι νεαροί ακτιβιστές.

Περίπου 60 χώρες αναμένεται να αναφερθούν στις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα του 2015. Μεταξύ των ομιλητών στη σύνοδο βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Ινδός ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι και ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, απόντες από τον κατάλογο των ομιλητών στην σύνοδο αυτή είναι επίσης ηγέτες χωρών που σχεδιάζουν να ανοίξουν νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με χρήση άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM