Σύνοδος ΟΗΕ: Ηγέτες όλου του κόσμου, αλλά όχι ο Τραμπ, θα εκθέσουν τα σχέδιά τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Σύνοδος ΟΗΕ: Ηγέτες όλου του κόσμου, αλλά όχι ο Τραμπ, θα εκθέσουν τα σχέδιά τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής Facebook Twitter
0

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένεται να εκθέσουν σήμερα τα νέα σχέδια που κάνουν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην ειδική σύνοδο κορυφής για το Κλίμα που θα γίνει στη Νέα Υόρκη ενόψει της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται μεταξύ αυτών που θα απευθυνθούν στην σύνοδο κορυφής, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ απουσιάζει από τον κατάλογο των ομιλητών. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μετάσχει σε εκδήλωση για την ανεξιθρησκία που θα γίνει επίσης σήμερα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τους πολιτικούς ηγέτες και τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που θα μετάσχουν "να φέρουν σχέδια κι όχι λόγους" μαζί τους στην σύνοδο για το Κλίμα, προτρέποντάς τους να δεσμευτούν για την εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και την επιβράδυνση της ανόδου των θερμοκρασιών παγκοσμίως.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ενέπνευσε ένα παγκόσμιο κίνημα με επικεφαλής μαθητές το οποίο αξιώνει από αυτούς που χαράσσουν πολιτική να εφαρμόσουν συγκεκριμένες λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, θα μετάσχει σε έναν "διάλογο της νεολαίας" στον οποίο θα μετάσχουν επίσης ο Γκουτέρες και άλλοι νεαροί ακτιβιστές.

Περίπου 60 χώρες αναμένεται να αναφερθούν στις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα του 2015. Μεταξύ των ομιλητών στη σύνοδο βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Ινδός ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι και ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, απόντες από τον κατάλογο των ομιλητών στην σύνοδο αυτή είναι επίσης ηγέτες χωρών που σχεδιάζουν να ανοίξουν νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με χρήση άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ