Συνετρίβη ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Κεφαλονιάς – Πληροφορίες για έναν νεκρό

Συνετρίβη ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Κεφαλονιάς – Πληροφορίες για έναν νεκρό Facebook Twitter
0

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλλονιάς, σε ιταλική περιοχή ευθύνης. 

Πριν λίγο είχε γίνει γνωστό πως το σήμα του ελικοπτέρου είχε χαθεί από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα πλήρωμα, και έχει ήδη ανασυρθεί ένας νεκρός. To ελικόπτερο ανήκε στη δύναμη της φρεγάτας Fredericton, από την οποία είχε απονηωθεί και πραγματοποιούσε περιπολία. Η φρεγάτα ανήκει μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ.

Στην περιοχή πλέουν ακόμη δύο φρεγάτες, μία ιταλική και μία τούρκικη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, το ελικόπτερο κατέπεσε στις 20:15. Η περιοχή που κατέπεσε είναι 20 ναυτικά μίλια εκτός του ελληνικού FIR. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ιταλικά και νατοϊκά πλοία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τα μέλη του πληρώματος του νατοϊκού ελικοπτέρου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM