Συνελήφθη Ιταλός μαφιόζος- Φυγάς 17 χρόνια, δούλευε σε πιτσαρία στη Γαλλία

Συνελήφθη μαφιόζος φυγάς στην Γαλλία-Δούλευε σε πιτσαρία Facebook Twitter
0

Ένας καταδικασμένος δολοφόνος της ιταλικής μαφίας και ο οποίος διέφευγε από το 2006 συνελήφθη στη Γαλλία, ενώ δούλευε ως μάγειρας σε πιτσαρία για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η σύλληψη του Εντγκάρντο Γκρέκο στο Σεντ-ντ΄Ετιέν είναι η δεύτερη σύλληψη μεγαλοστελέχους της μαφίας από τις ιταλικές αρχές μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο ήταν φυγάς για 30 χρόνια, όταν συνελήφθη σε κλινική στη Σικελία. Και οι δύο άνδρες καταζητούνταν για τη διεξαγωγή δολοφονιών τη δεκαετία του 1990.

Ενώ ο Ντενάρο ήταν το «αφεντικό των αφεντικών» για τη διαβόητη Κόζα Νόστρα της Σικελίας, ο Γκρέκο ήταν μέρος της ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος «Ndrangheta» από την περιοχή της Καλαβρίας στο νότο της Ιταλίας. Οι Ndrangheta είναι τώρα η πιο ισχυρή μαφία στην Ιταλία και τα πλοκάμια τους απλώνονται σε όλη την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Ο Γκρέκο, 63 ετών, καταζητείτο για τη δολοφονία δύο αδερφών κατά τη διάρκεια ενός «πολέμου της μαφίας» μεταξύ δύο συμμοριών στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Όταν πρωτόδικα ένας δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του το 2006, ο Γκρέκο τράπηκε σε φυγή.

Οκτώ χρόνια αργότερα, εγκαταστάθηκε στη γαλλική πόλη Σεντ-ντ΄Ετιέν, νοτιοδυτικά της Λυών, αναλαμβάνοντας τελικά τη δουλειά του μάγειρα πίτσας σε ένα ιταλικό εστιατόριο.

Συνελήφθη μαφιόζος φυγάς στην Γαλλία-Δούλευε σε πιτσαρία Facebook Twitter

Ο μαφιόζος είχε δώσει συνέντευξη για συνταγές

Ο Γκρέκο πήρε μια νέα ταυτότητα, αποκαλώντας τον εαυτό του Πάολο Ντεμίτριο. Μέχρι τώρα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στην Ιταλία και είχε εκδοθεί για αυτόν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Αλλά τον Ιούλιο του 2021 ήταν φαίνεται αρκετά σίγουρος για το νέο του ψευδώνυμο και εμφανίστηκε σε μια τοπική εφημερίδα, περηφανευόμενος για τις «τοπικές και σπιτικές συνταγές» του εστιατορίου του, όπως ραβιόλια, ριζότο και ταλιατέλες.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι επαίνεσε την αστυνομία που οδήγησε στη δικαιοσύνη έναν από τους χειρότερους εγκληματίες της Ιταλίας, ενώ ο επικεφαλής της περιοχής της Καλαβρίας, Ρομπέρτο Οτσιούτο, είπε ότι η σύλληψη υπογράμμισε τη δέσμευση της Ιταλίας για την καταπολέμηση όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM
Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM
Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM