Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στη G20

Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στη G20 Facebook Twitter
0

Συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου G20, έχουν o Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα στα ζητήματα που είναι πιθανό να τεθούν επί τάπητος είναι τα F-16, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και η επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά. 

Προς το παρόν Ουάσιγκτον και Άγκυρα δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης. 

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα απορρίπτει τα συλλυπητήρια που εξέφρασε η Ουάσινγκτον μετά τη βομβιστική επίθεση, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Κούρδους του Κομπάνι. Η Τουρκία κατηγορεί τους μαχητές του PKK και συμμάχους τους ότι είναι πίσω από τη φονική επίθεση. 

Η στάση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευση της Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείς από Έλληνες ανταποκριτές για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον απορρίπτει τα όποια ανεύθυνα σχόλια και εξέφρασε βαθιά απογοήτευση. 

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, πολύτιμο σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

«Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM
Η πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά αναλαμβάνει τη θέση της συμβούλου του Ζελένσκι

Διεθνή / Η πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά αναλαμβάνει τη θέση της συμβούλου του Ζελένσκι

«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία χρειάζεται να ενισχύσει την εσωτερική της ανθεκτικότητα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του, ανακοινώνοντας τον νέο ρόλο της Κρίστια Φρίλαντ
THE LIFO TEAM