Η επιδημία Έμπολα στο Κογκό επιδεινώνεται με τον απολογισμό να έχει διπλασιαστεί στους 31 νεκρούς σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Ο Γιουτζίν Καμπάμπι, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Κινσάσα, δήλωσε: «Η επιδημία δεν βρίσκεται υπό έλεγχο. Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ σοβαρή».
Η επιδημία ξέσπασε στις 17 Αυγούστου στην επαρχία Οριεντάλε και έχει επίκεντρο τις πόλεις Ισόρο και Βιαντάνα.
Ο Καμπάμπι δήλωσε: «Αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα, η ασθένεια θα φτάσει και σε άλλα μέρη, ακόμα και σε μεγάλες πόλεις».
Ο ιός είναι ιδιαίτερα μολυσματικός και σκοτώνει έως και το 90% των θυμάτων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πολύ υψηλό πυρετό, εμετούς, διάρροια, εξωτερική και εσωτερική αιμορραγία.
Η επιδημία στο Κονγκό ξέσπασε πιθανότατα από την κατανάλωση κρέατος μολυσμένων άλλων ζώων.